Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 30 Απρ 2019 17:02

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Για την αντιμετώπιση του κινδύνου επανεμφάνισης του ιού του Δυτικού Νείλου της ελονοσίας, λοιπών νοσημάτων που οφείλονται σε δήγμα κουνουπιών καθώς και για τον περιορισμό όχλησης, εφαρμόζεται στην Πεδινή Ζώνη της Καρδίτσας, πρόγραμμα καταπολέμησης των κοινών και ανωφελών κουνουπιών σε δυο φάσεις (προνυμφοκτονία- καταπολέμηση τέλειου εντόμου).

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε: «Η Π.Ε. Καρδίτσας κάθε χρόνο προχωρά σε πρόγραμμα κωνωποκτονίας. Στόχος μας είναι πρώτα απ’ όλα η υγεία των κατοίκων των περιοχών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεγάλων αριθμών κουνουπιών καθώς επίσης και η προστασία της υγείας των ζώων. Η καλή συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές, φέρνει ουσιαστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως έδειξε η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων. Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω έκκληση προς τους πολίτες να βοηθήσουν και οι ίδιοι με κατάλληλες παρεμβάσεις στις ιδιοκτησίες τους, ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι εστίες των κουνουπιών. Τέλος επισημαίνω πως οι ψεκασμοί θα γίνουν με κατάλληλα σκευάσματα και αφού ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας του πληθυσμού και του περιβάλλοντος».

Οι τομείς του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών είναι η Πεδινή Ζώνη του Νομού Καρδίτσας που αποτελείται από τους Δήμους Καρδίτσας , Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου. Η δαπάνη για την εφαρμογή του προγράμματος θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass