Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανοί εθελοντές θα στειρώσουν αδέσποτα ζώα

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2019 17:08

ΤΡΙΚΑΛΑ

Γερμανοί εθελοντές, τέσσερις σε αριθμό θα βρεθούν στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο πραγματοποίησης μαζικών στειρώσεων, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων συντροφιάς της περιοχής ευθύνης του Δήμου Τρικκαίων η οποία θα πραγματοποιηθεί από 8-16 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις και με όσα αναφέρθηκαν στην εισήγηση, που παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. ο Δήμος έχει την αρμοδιότητα της μέριμνας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς διαβιούν δίπλα μας, αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας καθώς περιφέρονται, είτε μόνα τους είτε σχηματίζοντας αγέλες, στους δρόμους του Δήμου μας χωρίς να έχουν κάποιον να τα φροντίζει, με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο του υποσιτισμού, της εμφάνισης κάποιας ασθένειας αλλά και πιθανόν της κακομεταχείρισης τους από κάποιους ανεύθυνους πολίτες.

 Ο Δήμος Τρικκαίων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαβιούν στα διοικητικά του όρια, πραγματοποίησε και συνεχίζει να πραγματοποιεί ενέργειες και δράσεις που αποσκοπούν τόσο στην οργανωμένη προσέγγιση της φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με προληπτικές, θεραπευτικές παρεμβάσεις όσο και στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των δημοτών απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, τονίζεται στην ίδια εισήγηση, όπως και τα παρακάτω:

«Για το λόγο αυτό ο Δήμος Τρικκαίων και Γερμανοί Εθελοντές θα πραγματοποιήσουν από 8-16 Μαΐου 2019, μαζικές στειρώσεις, σήμανση και καταγραφή αδέσποτων ζώων συντροφιάς της περιοχής ευθύνης του Δήμου Τρικκαίων».

Σχετικά Άρθρα