Οι απόγονοι του Καραϊσκάκη «αναπαύονται» στο Μαυρομμάτι

ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2019 17:10

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση γιορτάστηκαν φέτος τα «Καραϊσκάκεια» στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου, καθώς οι κάτοικοι, εκκλησιαστικοί, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς υποδέχθηκαν τα οστά των απογόνων του Μεγάλου Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Γεώργιου Καραϊσκάκη.

Η απόφαση για μετακομιδή στην γενέτειρα του Αρχιστράτηγου, είχε παρθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων μετά από συνεχείς παρεμβάσεις τοπικών συλλόγων και του Δήμου Μουζακίου και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29/4/2019, από το 1ο Κοιμητήριο Αθηνών, σε μνημείο που κατασκευάστηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μαυρομματίου.

Πρόκειται για τα οστά του γιού του ατρόμητου οπλαρχηγού, Σπυρίδωνα και της συζύγου του Μαρίας Κομνηνού – Βαρβάκη, των εγγονών του Γεωργίου και Ελισσάβετ Σπ. Καραϊσκάκη, καθώς και των δισέγγονων Σπυρίδωνα, Ιωάννη και Ιουλίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Επιμνημόσυνη Δέηση στον Κόμπελο, στο σημείο όπου υπογράφηκε το 1881 από τον γιό του Γεωργίου Καραϊσκάκη Σπυρίδωνα η συνθήκη παράδοσης της Θεσσαλίας από τους Τούρκους στους Έλληνες και στη συνέχεια η πομπή μετέβη στο Μαυρομμάτι όπου τελέστηκε Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου.

Μετά την μεταφορά και εναπόθεση των οστών τελέστηκε επιμνημόσυνη Δέηση και εκπρόσωποι φορέων κατέθεσαν στεφάνια στο ειδικό μνημείο.

Χαιρετισμό απηύθηνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Μαυρομματιανών κ. Ζούμπος.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1