«Στρώθηκε» ο δρόμος Κρανιάς – Λουτρού – Ακρης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2019 16:16

Στην ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Κρανιά – Λουτρό – Άκρη του Δήμου Ελασσόνας προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για το τμήμα της επαρχιακής οδού Ελασσόνας – Δεσκάτης που διέρχεται από τους οικισμούς Λουτρό και Άκρη, φτάνοντας μέχρι τα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται σε 14 περίπου χιλιόμετρα, ενώ το πλάτος της ποικίλλει από 5,5 έως 7,5 μ. Το έργο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, περιλάμβανε οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση της οδού, κατασκευή αντιστήριξης σε θέσεις καταπτώσεων, ενίσχυση των τεχνικών απορροής των υδάτων, σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση.

 «Ολοκληρώσαμε ένα έργο πολλαπλής χρησιμότητας, που βοηθά στην ασφαλέστερη επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για ένα δρόμο που δίνει διέξοδο στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής. Είναι ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι ανθρώπινες επιθυμίες των κατοίκων της υπαίθρου. Με την ολοκλήρωσή του βελτιώνεται η προσβασιμότητα και ενισχύεται η επισκεψιμότητα της περιοχής, που συνδυάζει ορεινούς όγκους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ζωντανούς  παραδοσιακούς οικισμούς. Οι άνθρωποι στα ορεινά έχουν δικαίωμα στην ασφαλή μετακίνηση και επικοινωνία και ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1