Στον Βόλο την Πέμπτη τα Kiowa Warriors

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2019 17:00

Εντός ελληνικών «χωρικών υδάτων» βρίσκονται τα ελικόπτερα τύπου OH-58D Kiowa Warrior, τα οποία παραχώρησαν οι ΗΠΑ στη χώρα μας και σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού οι «πολεμιστές» θα εκφορτωθούν στο λιμάνι του Βόλου πιθανότατα την Πέμπτη.

Tο φορτηγό πλοίο «Ocean Giant» βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Βόλου στον Παγασητικό Κόλπο και αναμένει να «αδειάσει» μία θέση στην προβλήτα ώστε να εκφορτώσει τα ελικόπτερα Kiowa, καθώς και ένα Chinoοk. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας απέκτησε από τον αμερικανικό στρατό 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης OH-58D Kiowa Warrior, έναντι 44,15 εκατ. δολαρίων, από τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- τα 36 θα είναι επιχειρησιακά, τα 24 εκπαιδευτικά, και άλλα 10 για ανταλλακτικά. Τα ελικόπτερα αναμένεται να ενισχύσουν την άμυνα του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου με στόχο να αποτελέσουν σημαντική ασπίδα στην τουρκική προκλητικότητα. Aπό αυτά ένας αριθμός βρίσκεται σε πτητική κατάσταση και τα υπόλοιπα θα πρέπει να «υποστούν» ReGeneration (αλλαγή λαδιών από μακράς χρήσης σε «λειτουργικά» κ.α.).

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, η τελετή παραλαβής των ελικοπτέρων αναμένεται στα μέσα Ιουνίου με την παρουσία της ηγεσίας των Ε.Δ. καθώς και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass