52η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια»

ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 15:49

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Από 24 έως 30 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 52η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και τη δύναμη του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Η φετινή διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στα «Θρησκευτικά Δρώμενα και Τελετουργίες» δίνοντας τη δυνατότητα στους τοπικούς Συλλόγους που το επιθυμούν να αναβιώσουν επί σκηνής είτε έθιμα που τιμώνται ανά την Ελλάδα σε περιόδους μεγάλων χριστιανικών εορτών (όπως Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα, Σαρακοστή) και άλλα γενικότερα που συνοδεύουν διάφορες στιγμές της ζωής του ανθρώπου είτε τελετουργίες, δηλαδή δρώμενα όπως το Σεργιάνι, τα Ρογκατσάρια και πολλά άλλα που συνθέτουν την ελληνική παράδοση. Από το εξωτερικό θα συμμετάσχουν καταξιωμένα χορευτικά συγκροτήματα από την Ινδία (συγκρότημα «Shivam»), την Ιταλία (συγκρότημα «Quartiere Villanova Di Caglieri»), τη Ρουμανία (συγκρότημα «Somes Crown») αλλά και από την αδελφή Κύπρο που θα εκπροσωπηθεί από τον Πολιτιστικό Όμιλο Νόστος Πισσουρίου. Πολλά και εξίσου αξιόλογα θα είναι και τα χορευτικά που θα λάβουν μέρος από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα παρουσιάζοντας το καθένα τα δικά του τραγούδια και χορούς, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του. Παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά τόσο στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας όσο σε όλους σχεδόν τους Δήμους του Νομού δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε Καρδιτσιώτη, και όχι μόνο, να συμμετάσχει ενεργά στο κορυφαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει επίσης ένα ποικίλο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων, όπως ο Καραϊσκάκειος Δρόμος με οργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο Γ. Καραϊσκάκης» και οι Σκοπευτικοί Αγώνες με οργανωτή τον Αθλητικό-Σκοπευτικό Όμιλο Καρδίτσας «Η Άρτεμις». Οι προετοιμασίες για τη μεγάλη αυτή γιορτή του πολιτισμού, που γίνεται προς τιμήν του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γεώργιου Καραϊσκάκη, ο οποίος καταγόταν από το Μαυρομμάτι Καρδίτσας, βρίσκονται πλέον στο αποκορύφωμά τους με στόχο να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων αντάξιο του κύρους του θεσμού. Άλλωστε, τα Καραϊσκάκεια αποτελούν τον μακροβιότερο θεσμό στο είδος τους, με διακριτή ταυτότητα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, και για άλλη μια φορά αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass