Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Το έργο μας αδιάψευστος κριτής»

«H Κυριακή 26 Μαΐου θα είναι ημέρα νίκης για τη Θεσσαλία» τόνισε μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στον Βόλο ο Κων. Αγοραστός

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2019 17:00

"Το έργο μας είναι ο αδιάψευστος κριτής μας: Είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα έργων στην Ελλάδα με ποσοστό 95%. Σε 2.920 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, 4.789 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,8 δισ. ευρώ και 2.540 επενδύσεις, προϋπολογισμού 670 εκατομμυρίων ευρώ" τόνισε μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στον Βόλο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

"Βασικό μας μέλημα" τόνισε ο κ. Αγοραστός "ήταν και παραμένει μέσα από τις δράσεις, τις επιλογές και τα έργα της Περιφέρειας να δημιουργηθούν ευκαιρίες απασχόλησης για όλους. «Δουλειά, δουλειά, δουλειά για όλους» αυτό θέλουμε. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος για την επόμενη θητεία μας". Ο κ. Αγοραστός έκανε αναλυτική αναφορά στα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, όπου "εξελίσσονται 528 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 603.101.196,20€ και για το μεγαλύτερο έργο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας επενδύθηκαν 325 εκ ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό περίπου στο 1 δισ. ευρώ.

*Στην εκπαίδευση υλοποιηθήκαν 33 έργα (54,4 εκατ. ευρώ), στη γεωργία 18 έργα (41,7 εκατ. ευρώ), στον τομέα των οικιστικών αναπλάσεων έγιναν 38 έργα (15,6 εκατ. ευρώ), στον τομέα Υγεία και Πρόνοιας υλοποιήθηκαν 31 έργα 20 και πλέον εκατ. ευρώ.

Στον τομέα Τουρισμού-Πολιτισμού πραγματοποιήθηκαν 39 έργα (19,6 εκατ. ευρώ). Στον τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης υλοποιούνται 28 έργα (85,6 εκατ. ευρώ). Στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 235 έργα προϋπολογισμού 188 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον. Ενώ για τον αθλητισμό διατέθηκαν 10 εκατ. ευρώ και πλέον για 23 έργα. Επίσης στο πλαίσιο της εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση Στερεών αποβλήτων χρηματοδοτήσαμε το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου ".

 ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Επίσης έκανε εκτενή αναφορά στα νέα έργα που δρομολογούνται για την ΠΕ Μαγνησίας όπως, μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση του λιμένα Βόλου, η αναβάθμιση χιονοδρομικού Κέντρου στα Χάνια, το οδικό κύκλωμα Πηλίου, η παράκαμψη της Αφήσσου, η συνέχιση των αρδευτικών έργων στην Κάρλα, τα αλιευτικά καταφύγια Χορευτού, Αη Γιάννη και Αγίας Κυριακής – Πλατανιά, τα Αρχαία Θέατρα Δημητριάδος και Φθιωτίδων Θηβών, η ηλεκτροκίνηση θεσσαλικού σιδηροδρόμου, η εκχώρηση αρμοδιότητας για να ολοκληρώσει η Περιφέρεια τον Περιφερειακό δρόμο, κ.ά.

 ΕΣΠΑ

"Βασικό εργαλείο" τόνισε ο ομιλητής "δουλειάς και δημιουργίας το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας είναι σήμερα ένα πρόγραμμα πλήρες, υγιές, στοχευμένο και με σταθερά αυξανόμενη πρόοδο, με την πρόοδό του να αναφέρεται στην πραγματική οικονομία. Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020 έχει προϋπολογισμό 423,7 εκατ. ευρώ. Έχουν ενταχθεί έργα σε ποσοστό 95%, που είναι το κρίσιμο μέγεθος για την πορεία ενός προγράμματος, η εξειδίκευση δράσεων ανέρχεται σε ποσοστό 111%, οι προκλήσεις προς δικαιούχους για υποβολή έργων στο 130% και οι συμβάσεις στο 37%. Έχουν ενταχθεί 301 έργα.

Ενώ από το ΕΣΠΑ και Εθνικούς πόρους, μετά το 2015 είναι δρομολογημένα, ενταγμένα, σε όλους τους κοινωνικοοικονομικούς τομείς ζωής του τόπου, έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ".

Για να καταλήξει ο κ. Αγοραστός επισημαίνοντας ότι "ζητήσαμε και ζητούμε πολιτική ψήφο. Ζητήσαμε και ζητούμε ψήφο εναντίον του λαϊκισμού, εναντίον των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, εναντίον της αδράνειας, εναντίον της γραφειοκρατίας, εναντίον του δουλοκτητικού κράτους που μας καταδυναστεύει όλους. Ζητήσαμε και ζητούμε ψήφο βάσει του έργου που έχει παραχθεί. Και είμαι σίγουρος ότι με τη δική σας ψήφο, τη δική σας ισχυρή εντολή την Κυριακή 26 Μαΐου, μαζί θα ανοίξουμε μία νέα φωτεινή σελίδα για την Περιφέρεια μας".

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα