Κ. Αγοραστός: «Ας γίνουμε όλοι ένας κρίκος της αυτοδιοικητικής δημοκρατικής αλυσίδας»

ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ *ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 48 ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 37,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2019 16:08

«Ας γίνουμε όλοι ένας κρίκος της αυτοδιοικητικής δημοκρατικής αλυσίδας υπερβαίνοντας κομματικά στεγανά, ιδεοληψίες, αποκλεισμούς και αγκυλώσεις κάθε ψήφος μετράει.

Στις 26 Μαΐου σας καλώ να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα νίκης. Ζητάμε ισχυρή εντολή πρώτης Κυριακής ώστε να εκφραστεί η άδολη, δημοκρατική, απλή αναλογική και να προχωρήσουμε μαζί στην επόμενη μέρα για τη Θεσσαλία της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της απασχόλησης και των ίσων ευκαιριών για όλους».

Τα παραπάνω επισήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας σε ενθουσιώδη συγκέντρωση στον Τύρναβο. Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς που τον συνδέουν με τον Τύρναβο καθώς η μητέρα του έλκει την καταγωγή της από εκεί και αναφέρθηκε δε, διεξοδικά στο ξεχωριστό έργο που έχει παραχθεί από την Περιφέρεια στον Δήμο Τυρνάβου, όπου υλοποιήθηκαν ή εξελίσσονται 48 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 37 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων ιδιαίτερης σημασίας είναι το έργο ανακατασκευής του ισόπεδου κυκλικού κόμβου επί της Εθνικής Οδού Λάρισας-Κοζάνης προϋπολογισμού 2.803.687,67 ευρώ, οι αναπλάσεις στην πόλη του Τυρνάβου και του Αμπελώνα προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ υλοποιούνται οι μελέτες της Νότιας Παράκαμψης Τυρνάβου και της Βελτίωσης της Ε.Ο. Λάρισας Κοζάνης στο τμήμα Γιάννουλη - Τύρναβος συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ και στο δρόμο Ροδιά – Γόννοι. Ενώ ανακοίνωσε και την ανακατασκευή του γηπέδου της πόλης του Τυρνάβου.

Ειδική αναφορά έκανε ο περιφερειάρχης, στον βαρύνοντα ρόλο που παίζει η περιοχή του Τυρνάβου στην αγροτική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και όχι μόνον. Όπως παρατήρησε, η Περιφέρεια βρίσκεται πάντα στο πλευρό των αγροτών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. «Θα είμαστε δίπλα στους αγρότες μας γιατί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραγωγικής επανάστασης που έχει ανάγκη ο τόπος» ανάφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι: «η Περιφέρεια, έδωσε λύσεις για τα αμπέλια, ενέταξε όλους τους νέους κτηνοτρόφους στου πρόγραμμα νέων αγροτών, για τον εκσυγχρονισμό γεωργικών εκμεταλλεύσεων υποβλήθηκαν 1.762 σχέδια βελτίωσης, ενώ επίπεδο υποδομών στον γεωργικό τομέα η Περιφέρεια υλοποίησε για τον Δήμο Τυρνάβου έργα ύψους 4,8 εκ ευρώ. Ακόμη ο κ. Αγοραστός, ανέφερε τα έργα στο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου και στον ΤΟΕΒ Δαμασίου συνολικού προϋπολογισμού 4,2 εκατ. ευρώ.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Αγοραστός, επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας, αναφερόμενος στην ανάγκη μετεξέλιξης της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, για να γίνει πράξη η συλλογική ηγεσία.

Ισχυρή Περιφέρεια σημαίνει πρώτα απ όλα, ισχυρή τοπική κοινωνία, υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Συμμαχίας υπέρ των πολιτών» και στάθηκε ιδιαίτερα στο ευρύ κοινωνικό ζήτημα της απασχόλησης. «Δουλειά, δουλειά, δουλειά για όλους» είναι το μέλημά μας και ο στόχος μας για τη νέα θητεία μας, σχολίασε με έμφαση.

Γι’ αυτό, συνέχισε, φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον με ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εντάξαμε εκατοντάδες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο. Έχουμε πρόγραμμα 60 περίπου εκ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με επιδότηση 70%, δημιουργώντας έτσι και νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέχρι σήμερα, από όλα τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έχουν ενταχθεί 1.344 έργα προϋπολογισμού 385 εκ.ευρώ.

ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τα έργα στον Δήμο Τυρνάβου που έγιναν ή εξελίσσονται είναι είναι 48 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 37 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα:

*Στον τομέα της Γεωργίας 10 έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.835.867,69 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν έργα ανόρυξης αρδευτικών γεωτρήσεων στις περιοχές Καλαμακίου Δαμασίου, Πέρα Κάμπου Δαμασίου ενώ κατασκευάστηκαν υπόγειοι αγωγοί άρδευσης στους ΤΟΕΒ Τυρνάβου, Αγίας Σοφίας και Δαμασίου. Τέλος αξιοποιήθηκαν 3 γεωτρήσεις στον ΤΟΕΒ Δαμασίου και μία στην περιοχή Σκάλας Ροδιάς.

*Στον τομέα των οικιστικών αναπλάσεων έγιναν 5 έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.125.343,85 ευρώ. Συγκεκριμένα χρηματοδοτήθηκαν το έργο της περιβαλλοντικής αναβάθμισης στη βορειοδυτική ζώνη της πόλης Τυρνάβου, το έργο της αναβάθμισης του οικισμού τσιγγάνων, το έργο της ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων πλατειών στον Δήμο Τυρνάβου καθώς και οι μελέτες των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων του Αμπελώνα και του Τυρνάβου.

*Στον τομέα του Περιβάλλοντος έγιναν 6 έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.366.393,46 ευρώ. Έγιναν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στα ρέματα Ασπρολεύκα και Καναρά, στον οικισμό Ροδιάς, ενώ έγινε διευθέτηση του χειμάρρου Γαλουγάβρας και τεχνικά έργα εξόδου και γεφύρωσής του με τον Τιταρήσιο ποταμό. Επίσης θωρακίστηκε η περιοχή του Αργυροπουλίου με την υλοποίηση της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού ενώ έγινε εκτεταμένος καθαρισμός των ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος υλοποιείται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου προϋπολογισμού 320.000 ευρώ.

*Στον τομέα της Πρόνοιας χρηματοδοτήθηκε το Κέντρο Κοινότητας Τυρνάβου, και το παράρτημα (ΡΟΜΑ) συνολικού προϋπολογισμού 341.280 ευρώ.

*Στον τομέα του Τουρισμού –Πολιτισμού υλοποιήθηκε το έργο της βελτίωσης των υποδομών στον χώρο πολιτισμού “ΜΑΞΙΜ” ενώ γίνονται εργασίες συντήρησης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα έργα συνολικού προϋπολογισμού 634.000 ευρώ.

*Στον τομέα της ύδρευσης – αποχέτευσης και στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού της Περιφέρειας για κάλυψη του συνόλου των οικισμών με πληθυσμό 2.000-15.000 κατοίκους με έργα συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων, χρηματοδοτείται το έργο εγκατάστασης και επεξεργασίας λυμάτων στην Τ.Κ. Δαμασίου προϋπολογισμού 6.388.900,28 ευρώ .

*Στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 14 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 9.414.836,47 ευρώ. Χρηματοδοτείται και κατασκευάζεται το σημαντικό έργο της κατασκευής του ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη Χ.Θ.17+800, επί της Εθνικής Οδού Λάρισας-Κοζάνης προϋπολογισμού 2.803.687,67 ευρώ, ενώ αποκαθίσταται η βατότητα της Επαρχιακής Οδού Ροδιάς-Συκαμινέας συνολικού προϋπολογισμού 2.160.000 ευρώ. Υλοποιούνται οι μελέτες της Νότιας παράκαμψης Τυρνάβου και της Βελτίωσης της Ε.Ο. Λάρισας Κοζάνης στο τμήμα Γιάννουλη-Τύρναβος συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης της Π.Ε.Ο. Λάρισας-Τυρνάβου προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, επίσης έγιναν έργα ηλεκτροφωτισμού στη διασταύρωση του οδικού δικτύου Λάρισας-Τυρνάβου με Αγία Σοφία, στον κόμβο Αμπελώνα-Δελερίων και στη δημοτική οδό Δ.Δ. Δέντρων. Διευθετήθηκε η κοίτη του Τιταρήσιου ποταμού για να αρθεί η επικινδυνότητα της γέφυρας Τυρνάβου ενώ έγιναν εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης σε τμήματα της Επαρχιακής Οδού 11 (Λάρισα-Αμπελώνα–Ροδιά–Γόννοι) προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

*Στον τομέα του Αθλητισμού υλοποιήθηκε η παρέμβαση της ανακατασκευής δαπέδων, ηλεκτροφωτισμού και νέων κλιματιστικών μονάδων στο κλειστό Γυμναστήριο Αμπελώνα και η συντήρηση και επισκευή στη σχολική αυλή, έγιναν επισκευές και συντηρήσεις στη σχολική αυλή και στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργυροπουλίου, ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες επισκευής–συντήρησης στα γήπεδα Ροδιάς, Δαμασίου, στην Ακαδημία Τυρνάβου και στο Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1