Σημαντικές ζημιές από χαλάζι στον νομό Τρικάλων

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2019 17:08

Ακραία καιρικά φαινόμενα ( χαλάζι και ανεμοθύελλα) έπληξαν περιοχές των Δήμων Τρικκαίων και Μετεώρων, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες.

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Δ/ντη ΕΛΓΑ Λάρισας την αρμόδια επόπτη για τον νομό Τρικάλων του ΕΛΓΑ και τον Δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας κ. Εμμανουήλ Γουγουλάκη, επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές και προέβη σε μία πρώτη εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών.

 Οι περιοχές, το σύνολο των στρεμμάτων που επλήγησαν κατ’ είδος καλλιέργειας και κατ’ εκτίμηση, σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, είναι:

Δήμος Τρικκαίων: Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου σε σύνολο 10.000 καλλιεργούμενων στρεμμάτων ζημιώθηκαν περί τα 1.500 στρ. και αναλυτικά 1.000στρ. Αραβόσιτος, 250 στρ.σιτηρά, 100 στρ. κηπευτικά – μποστανικά, 100 στρ. βαμβάκι και 50στρ. αμπέλια.

Δήμος Μετεώρων: Τ.Κ. Βασιλικής σε σύνολο 14.000 καλλιεργούμενων στρεμμάτων ζημιώθηκαν περί τα 3.000 στρ. και αναλυτικά 1000στρ Αραβόσιτος, 500στρ. βαμβάκι, 600 στρ. σιτηρά, 400 στρ. καπνά, 400 στρ. βιομηχανική τομάτα και 100 στρ. μποστανικά.

Η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, βάσει κανονισμού του ΕΛΓΑ δεν ασφαλίζεται.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ενημέρωσε

τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τα αποτελέσματα του ελέγχου και από κοινού αποφάσισαν την επίσπευση των διαδικασιών εξατομίκευσης των ζημιών, μετά τη λήξη της αναγγελίας. Οι αγρότες πρέπει να στηριχθούν. Ειδικά όταν πρόκειται για εκτεταμένες καταστροφές, που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα, η αντίδραση της Πολιτείας οφείλει να είναι άμεση.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1