Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα 52α «Καραϊσκάκεια»

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2019 15:35

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Πανηγυρικά και με τις ευχές όλων για ακόμα ανοδικότερη πορεία του θεσμού ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, η 52η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η βραδιά ξεκίνησε ποιητικά, με την ηθοποιό Ευγενία Βησσαρίου να διαβάζει αποσπάσματα από τη μαγική «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου. Τη σκυτάλη πήραν τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα «Shivam» από την Ινδία, «Quartiere Villanova Di Caglieri» από την Ιταλία, «Somes Crown» από τη Ρουμανία και ο Πολιτιστικός Όμιλος Νόστος Πισσουρίου Κύπρου που έκαναν από μια τελευταία εμφάνιση εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ακολούθησε το χορευτικό συγκρότημα Αράβων προσφύγων που διαμένουν στην Καρδίτσα στέλνοντας το δικό του μήνυμα συναδέλφωσης μεταξύ των λαών. Το «παρών» στην ξεχωριστή αυτή βραδιά έδωσε και η Πρέσβειρα της Ινδίας κ. Shamma Jain η οποία εξήρε το επίπεδο της διοργάνωσης και ευχήθηκε οι δύο χώρες, πέρα από τον πολιτισμό, να ανοίξουν δρόμους συνεργασίας και σε άλλους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Η παρουσία της κ. Jain στην τελετή λήξης αποτέλεσε ξεχωριστή τιμή τόσο για το θεσμό όσο και για τον τόπο μας και για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός της απένειμε το αναμνηστικό της διοργάνωσης, το λεύκωμα με την 50χρονη πορεία των Καραϊσκακείων και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. Πρωταγωνιστές της διοργάνωσης ήταν τα 37 χορευτικά συγκροτήματα (ελληνικά και ξένα), που συμμετείχαν με παραστάσεις τόσο στην πόλη όσο και σε 17 συνολικά χωριά του Νομού, και οι 1.000 περίπου χορευτές τους που έδωσαν την ψυχή τους επί σκηνής και όλοι μαζί έστειλαν το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει πραγματικά τους λαούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass