Νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2019 17:12

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Στο πλαίσιο των αποφάσεων 131/2015 και 132/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, εγκρίθηκε η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας το οποίο υπάγεται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού.

Αρχικά σε εθελοντική βάση, και μετά από σχετικές ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής η δομή εντάχτηκε από 11/12/2017 σε πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτείται από το ΕΚΤ στο πλαίσιο του προγράμματος Θεσσαλίας ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος αφορά κυρίως στην κάλυψη σε υποδομές, μισθοδοσία, δημοσιότητα, λειτουργικές δαπάνες ενώ η συλλογή τροφίμων επαφίεται στην καλή διάθεση προσφοράς των συμπολιτών.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ιδρύθηκε για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των κινδύνων του κοινωνικού αποκλεισμού και της αδυναμίας κάλυψης πρωταρχικών αναγκών από πολλές ομάδες του πληθυσμού.

Οι υπηρεσίες που παρέχει αφορούν έναν συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων – ωφελουμένων , που θα εναλλάσσονται, ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι δικαιούχοι και να είναι δυνατή η έρευνα και η εξέταση για πιθανές μεταβολές.

Στους δικαιούχους προβλέπεται να διανέμονται τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, είδη βρεφικής ανάπτυξης, ένδυσης, υπόδησης, καθώς και παιδικά παιχνίδια. Τα ανωτέρω προέρχονται ως επί το πλείστον από προγραμματισμό δράσεων της ομάδας έργου του Κοιν. Παντοπωλείου, χορηγίες-δωρεές πολιτών και επιχειρήσεων, των οποίων η συνδρομή συμβάλει στην αποτελεσματικότητα του έργου.

Η υποβολή των αιτήσεων μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα γίνεται από την Πέμπτη 11/07/2019 έως και την Πέμπτη 18/07/19, από ώρα 9.00π.μ – 12.00π.μ, στην έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου που στεγάζεται στο πρώην πρώτο λύκειο (δίπλα στο Παυσίλυπο) επί της οδού Μυρμιδόνων 4, από όπου οι ενδιαφερόμενοι θα παραλαμβάνουν τις αιτήσεις στις οποίες θα απαιτείται μόνο η συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass