Πανελλήνια ιππική συγκέντρωση στο Περτούλι Τρικάλων

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΛΟΓΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2019 17:00

ΤΡΙΚΑΛΑ

Σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς μαγευτικό τοπίο, στο Περτούλι του νομού Τρικάλων, άνθρωποι και άλογα έρχονται κοντά και γίνονται ένα, μοιράζονται κατασκηνώσεις και απέραντα λιβάδια, αλλά και μοναδικές διαδρομές, μέσα στο δάσος. Όλα αυτά από την Παρασκευή 12 Ιουλίου έως και την Κυριακή 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο της πανελλήνιας ιππικής συγκέντρωσης που πραγματοποιείται στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, την οποία διοργανώνει ο ιππικός σύλλογος Τρικάλων «ο Βουκεφάλας».

Σε αυτό το μέρος θα κατασκηνώσουν άλογα, ιππείς και φίλοι για να απολαύσουν το όμορφο τοπίο μέσα από τον μαγικό κόσμο των αλόγων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ιππικού συλλόγου, Μίλτος Κρανιάς, αφού ευχαριστεί εκ των προτέρων τον Δήμο Πύλης και το Δασαρχείο Περτουλίου για την συμπαράσταση στην όλη εκδήλωση, αναφέρει πως σε αυτήν μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, με την προϋπόθεση να αγαπά τα άλογα χωρίς να είναι απαραίτητα ιδιοκτήτης αλόγων αλλά και να συμφωνεί με το πρόγραμμα της ιππικής συγκέντρωσης.

Η εκκίνηση της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι στα Περτουλιώτικα Λιβάδια και περιλαμβάνει τακτοποίηση των αλόγων και κατασκήνωση για όσους το επιθυμούν. Την πρώτη ημέρα, το βραδυ, στο Ιππικό Κέντρο «Κερκέτιο», δημιουργείται μία ζεστή ατμόσφαιρα γύρω από τη φωτιά, με μουσική για όλα τα γούστα. Το πρωί του Σαββάτου άλογα και άνθρωποι θα ξεκινήσουν μία μοναδική διαδρομή 18,5 χιλιομέτρων, διασχίζοντας ένα καταπληκτικής ομορφιάς ελατόδασος του Περτουλίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το πρόγραμμα περιλαμβάνει, πριν το δείπνο, «επίδειξη-εκπαίδευση αλόγου», από την κ. Λίνα Μπιτσιούνη (μέλος του ιππικού συλλόγου), καθώς και ενημέρωση σε θέματα αγροτουρισμού από τον κ. Θοδωρή Σδρόλια. Την Κυριακή το πρωί, τελευταία ημέρα της πανελλήνιας συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία διαδρομή περίπου 11,5 χιλιομέτρων, ενώ σύμφωνα με τον ιππικό σύλλογο υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης δέκα αλόγων από το κερκέτιο extreme sports και πέντε «γουρουνών» για αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν τις διαδρομές. Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμα εννέα μποξ αλόγων. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας, στο οποίο άνθρωποι και ζώα συνυπάρχουν σε ένα μοναδικό περιβάλλον, δίνοντας το δικό τους μήνυμα που απορρέει από αυτή τη συνύπαρξη, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κρανιάς.

Ο ΙΠΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Την άνοιξη του 2006, ο Κωνσταντίνος Αγγέλης συνέλαβε την ιδέα για τη δημιουργία ιππικού συλλόγου στον νομό Τρικάλων. Αυτή τη σκέψη του μοιράστηκε με τους ιδιοκτήτες αλόγων Μίλτο Κρανιά, Δημήτρη Μπακρατσά και Ηλία Ψιλούτσικο και συναποφασίστηκε η υλοποίησή της. Η πρωτοβουλία βρήκε σύμφωνους πολλούς έφιππους της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο ιππικός σύλλογος Τρικάλων.

Αν και απαιτήθηκε αρκετός χρόνος μέχρι να υλοποιηθεί ο σκοπός, ο στόχος επετεύχθη. Η πρώτη συνάντηση έγινε τον Ιανουάριο του 2007, με την προσέλευση 24 εφίππων. Μετά από πολύωρη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε η δημιουργία του ιππικού συλλόγου Τρικάλων με την επωνυμία «Βουκεφάλας» προς τιμήν του ξακουστού θεσσαλικού αλόγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο ιππικός σύλλογος Τρικάλων «ο Βουκεφάλας» έχει διαγράψει μέχρι τώρα μία μοναδική πορεία με επιτυχημένες εκδηλώσεις και παρουσίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass