Συντηρούνται οι δρόμοι Φαρσάλων – Λάρισας, Ελασσόνας – Δεσκάτης

ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 1,1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Στη συντήρηση και βελτίωση του δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας, στο ύψος των Χαλκιάδων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας αφού χθες, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 610.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «με σχέδιο και προγραμματισμό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια των πολιτών και να διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων.

Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση που αφορά στη συντήρηση του δρόμου Φαρσάλων - Λάρισας, στο ύψος των Χαλκιάδων. Ένα έργο ουσίας που βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Τα έργα είναι τα μόνα που λένε την αλήθεια ενώ δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία»

Οι εργασίες αποκατάστασης διακρίνονται σε: Χωματουργικές εργασίες άρσης καταπτώσεων, απομάκρυνσης των εδαφών που έχουν καθιζήσεις. Συμπλήρωση με λιθορριπή και κατάλληλα διαβαθμισμένα επιχώματα της ολίσθησης. Κατασκευή τριγωνικής τάφρου για την προστασία της οδού. Αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων της οδού. Διαγράμμιση του οδοστρώματος.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΔΕΣΚΑΤΗ

Χθες επίσης, ο κ. Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο και μια δεύτερη σύμβαση έργου (προϋπολογισμού 580.000 ευρώ) που αφορά στη βελτίωση της εθνικής οδού Ελασσόνας – Δεσκάτης, στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Βερδικούσιας.

Με τον κ. Αγοραστό να δηλώνει πως «υλοποιούμε ένα σημαντικό οδικό έργο που ενισχύει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της περιοχής και στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους κατοίκους της υπαίθρου και του ορεινού όγκου, καθώς και εκείνοι έχουν δικαίωμα στη ζωή».

Οι εργασίες αποκατάστασης διακρίνονται σε: Χωματουργικές εργασίες άρσης καταπτώσεων, αποκατάστασης ερεισμάτων και πρανών οδού, καθαρισμού – διαμόρφωσης τάφρου ερείσματος και κοίτης ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με την οδό. Συντήρηση της υποδομής και των τεχνικών της οδού σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές και απαιτείται παρέμβαση, κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης και νέων τεχνικών απορροής υδάτων όπου απαιτείται.

Αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων που υπέστησαν βλάβη. Επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων, συντήρηση και συμπλήρωση της σήμανσης της οδού.

Στην υπογραφή των δύο συμβάσεων παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Βασ. Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Διά Βίου Μάθησης Νικ. Λιούπας, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Απ. Κομνός και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας Χρ. Ντάγιας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass