Προτάσεις για προστασία και ανάδειξη του χειμάρρου Κραυσίδωνα

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2019 17:08

ΒΟΛΟΣ

Κατά τη συνάντηση τα μέλη της Επιτροπής Δημοτών εξέθεσαν στην Αντιπεριφερειάρχη την κατάσταση που επικρατεί κατά μήκος του χειμάρρου, γεγονός που ήταν σε γνώση της και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που θα μπορούσε λόγο αρμοδιότητας να συμβάλει στην επίλυσή τους.

Μέσω Υπομνήματος που η Επιτροπή κατέθεσε, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε:

* Στα σκουπίδια που βρίσκονται κατά μήκος της κοίτης τα οποία με έντονη βροχόπτωση καταλήγουν στον Παγασητικό κόλπο, επισημαίνοντας πως,ως δημότες αρκετές φορές έχουμε προβεί σε καθαρισμό της κοίτης, το φαινόμενο όμως επαναλαμβάνεται.Η Αντιπεριφερειάρχης μας ενημέρωσε για την προσπάθεια καθαρισμού – ξεμπαζώματος της κοίτης του χειμάρρου που γίνεται από την Περιφέρεια, όμως απαιτείται διαρκής παρουσία καθαριότητας στην περιοχή, μιας και τα σκουπίδια είναι αποτέλεσμα έλλειψης περιβαλλοντικής συνείδησης.

* Στα λιμνάζοντα ύδατα που βρίσκονται μόνιμα στον αύλακα της ΔΕΥΑΜΒ που βρίσκεται εντός της κοίτης από την πλευρά της Νέας Ιωνίας, τα οποία δημιουργούν εστίες μόλυνσης αφού δεν αποτελούνται απλώς από όμβρια αλλά πολλές φορές και από παράνομες αποχετεύσεις, κατάσταση που εδώ και χρόνια υφίσταται. Η Αντιπεριφερειαρχης είπε ότι η συγκεκριμένη κατασκευή είναι έργο της ΔΕΥΑΜΒ και αν η ΔΕΥΑΜΒ αποφασίσει να προχωρήσει και μελετήσει, μια άλλη κατασκευή, περιβαλλοντικά πιο ασφαλή, είναι πρόθυμη να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

* Αυτή την περίοδο και όχι μόνο, λιμνάζοντα ύδατα βρίσκονται μόνιμα στην κοίτη του χειμάρρου, όπως επίσης και στην εκβάθυνση που έχει γίνει στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών στη γέφυρα Παπαδιαμάντη, η οποία δημιούργησε μια μόνιμη λίμνη στάσιμων νερών και μόνιμη αποικία κουνουπιών και άλλων εντόμων. Όλα τα παραπάνω ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνοδεύονται από έντονη δυσοσμία, κουνούπια, τρωκτικά κ.α. ένα γεγονός που έχει παρατηρηθεί και επισημανθεί από πλήθος πολιτών. Αυτό το γεγονός έχει άμεση σχέση με τα παραπάνω αναφερόμενα.

* Επισημάνθηκε το πλήθος των αγωγών όμβριων υδάτων που αποχετεύουν αυτή τη στιγμή στο χείμαρρο, με ελεύθερη απορροή στην κοίτη, με ότι αυτό συνεπάγεται, σχετικά με την παροχετευτική ικανότητα του πεδινού τμήματος του χειμάρρου η οποία θα πρέπει να ελεγχθεί, όπως και η σύνθεση αυτών που αποβάλλονται ελεύθερα στο χείμαρρο!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1