Δολιοφθορά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2019 17:07

ΒΟΛΟΣ

Εκτεταμένη δολιοφθορά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ του υδραγωγείου Άνω Λεχωνίων, διαπιστώθηκε χθες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από την αυτοψία συνεργείου της ΔΕΥΑΜΒ διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

Άγνωστοι προχώρησαν, σε παράνομο χειρισμό (κλείσιμο) δικλείδας του εξωτερικού υδραγωγείου, με αποτέλεσμα τη θραύση του αγωγού μεταφοράς νερού στη δεξαμενή των Άνω Λεχωνίων, σε σημείο ανάντη αυτής.

Η βλάβη, λόγω πλημμυρισμού των παρακείμενων κτημάτων, έγινε σχετικά γρήγορα αντιληπτή και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησαν άμεσα στον κατάλληλο χειρισμό της εν λόγω δικλείδας (άνοιγμα) και στην προσωρινή αποκατάσταση της λειτουργικότητας του αγωγού.

Αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης της ΔΕΥΑΜΒ είναι το γεγονός ότι δεν διεκόπη η υδροδότηση της Τ.Κ. των Άνω Λεχωνίων και δεν προκλήθηκαν σοβαρότερες βλάβες από την είσοδο αέρα στο κλειστό εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του οικισμού.

Είναι η πολλοστή φορά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που η ΔΕΥΑΜΒ καλείται να αντιμετωπίσει με επείγοντα χαρακτήρα, τα αποτελέσματα των δολιοφθορών που προκαλούν οι εν λόγω «άγνωστοι» στα δίκτυα και στις εγκαταστάσεις της, στην Τ.Κ. Άνω Λεχωνίων.

Επισημαίνεται ότι, εκτός από την περιττή κατασπατάληση πόρων για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων των δολιοφθορών (κατεστραμμένα λειτουργικά δίκτυα ύδρευσης, εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, μηχανήματα κ.λπ.) που επιβαρύνουν το σύνολο των πολιτών του νέου Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, η αυθαίρετη επέμβαση αγνώστων στις εγκαταστάσεις της με σκοπό τη δολιοφθορά, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη Δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη υδροδότηση των πολιτών και επισύρει ποινικές κυρώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1