«Νέος» βιολογικός καθαρισμός στα Τρίκαλα

Θα εξυπηρετεί 80.000 κατοίκους με υπερσύγχρονα μηχανήματα

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2019 17:04

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ενα πολύ μεγάλο έργο ουσίας για πιο καθαρή πόλη των Τρικάλων υλοποιεί η ΔΕΥΑΤ. Πρόκειται για τη μετά από 32 χρόνια αναβάθμιση, σε όλα τα επίπεδα, του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού.

Ο οποίος, ολοκληρώθηκε το 1987 , εξυπηρετώντας 40.000 κατοίκους, πλέον, 32 χρόνια μετά, θα εξυπηρετεί τους διπλάσιους κατοίκους με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα. Η ΔΕΥΑΤ, με προϋπολογισμό 3.410.000 €, προκήρυξε τον σχετικό διαγωνισμό την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 για το έργο με τίτλο «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» (έναρξη υποβολής προσφορών 26/8/2019, λήξη 2/9/2019). Μόλις αναδειχθεί ο εργολάβος και ολοκληρωθούν οι εργασίες, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η πόλη των Τρικάλων εισέρχεται σε νέα εποχή για θέματα λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού, με οφέλη στο περιβάλλον, στην καθαρή πόλη, στην υγιεινή ζωή όλων. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι προχωρούν αποχετεύσεις και δίκτυα ακαθάρτων σε διάφορες συνοικίες της πόλης (Ριζαριό, Πυργετός, Φλαμουλάκι κ.λπ.), γίνεται σαφές ότι ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ εντάσσουν τα Τρίκαλα στον 21ο αιώνα με συνθήκες… 21ου αιώνα.

Με το συγκεκριμένο έργο, διπλασιάζεται η κάλυψη του βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Τρικάλων, αυξάνεται η χωρητικότητα, εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται τα μηχανήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1