Φύση, Σπορ, Τέχνες στον Ληθαίο

Για την έναρξη λειτουργίας του Εργαστηρίου του ΤΕΦΑΑ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2019 17:08

ΤΡΙΚΑΛΑ

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία διήρκεσε από τις 20:00 έως 22:00 στην κεντρική γέφυρα της πόλης των Τρικάλων, σηματοδοτήθηκε η έναρξη λειτουργίας του Εργαστηρίου του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο: «Εφαρμοσμένες Επιστήμες Ελεύθερου Χρόνου: Φύση, Σπορ, Τέχνες».

Πιο συγκεκριμένα, έλαβε μέρος ένα καλλιτεχνικό project με θέμα τον Εναέριο Χορό (Aerial Dance) με τη χρήση ειδικής αιώρας που είχε εξαρτηθεί από τη γέφυρα, κατόπιν λήψης αδείας από τις αρμόδιες αρχές του Δήμου Τρικκαίων. Το project αφορά στη σύνδεση της κίνησης, των σπορ, της φύσης με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Αυτό το project Εναέριος Χορός (Aerial Dance) εξελίσσεται σε ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και αξιοθέατα. Η performer του project ονομάζεται Δρ Αγλαΐα (Λίλα) Ζαφειρούδη η οποία είναι μέλος του Εργαστηρίου και ταυτόχρονα καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ του Π.Θ, σημειώνει ο Δρ Χαρίλαος Κουθούρης Καθηγητής ΤΕΦΑΑ, Διευθυντής Εργαστηρίου «Εφαρμοσμένες Επιστήμες Ελεύθερου Χρόνου: Φύση, Σπορ, Τέχνες», όπως και υπεύθυνη για τη σύλληψη, την ιδέα, τη χορογραφία και την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Στο πλαίσιο του project, στις 30 Ιουλίου έγινε αντίστοιχη εκδήλωση στη γέφυρα της Παλαιοκαρυάς στην Πύλη Τρικάλων, με ανάλογη επιτυχία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1