Ο Παν. Γιαννάκης επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2019 17:06

ΤΡΙΚΑΛΑ

Το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα τιμήσει με τον ανώτατο τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του πανεπιστημίου δύο ανθρώπους που με το έργο τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην προώθηση της φυσικής δραστηριότητας των νέων: Την πρόεδρο του European College of Sport Science (ECSS) καθηγήτρια του πανεπιστημίου Birmingham κ. Joan Duda, και τον προπονητή και πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης κ. Παναγιώτη Γιαννάκη.

Αυτό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση όπως και πώς το επιστημονικό έργο της κ. Duda επηρέασε παγκοσμίως την επιστημονική μεθοδολογία παρακίνησης των νέων στον αθλητισμό, για να εξηγηθεί:

«Ως η μόνη γυναίκα πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας αθλητικής επιστήμης στην Ευρώπη συμβολίζει επίσης τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας στον αθλητισμό, ο οποίος χρειάζεται να αναδειχθεί περισσότερο για να προσελκύσει ακόμη περισσότερα κορίτσια στον αθλητισμό». H απονομή θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στο νέο αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ στις Καρυές Τρικάλων και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη τονίζονται τα εξής:

« Ο κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το παράδειγμα και το ήθος του συνέβαλε στην προσέλκυση εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών στον αθλητισμό της χώρας μας. Οι κορυφαίες επιδόσεις του ως αθλητής και προπονητής της χώρα μας συνοδεύτηκαν από παρεμβάσεις του που ανέδειξαν τις αρχές της προσπάθειας, της προόδου, της συμμετοχής και της αθλητικής διαπαιδαγώγησης των νέων που αποσκοπεί στην προσωπική και κοινωνική υγεία και ευεξία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1