Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει την αναβάθμιση στρατιωτικών δομών

ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2019 15:45

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της επίσκεψής του στις έδρες των μείζονων στρατιωτικών σχηματισμών στη Λάρισα.

Στη συνάντηση, που έγινε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συζητήθηκαν όλα τα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και τονίστηκε «η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Ο κ. Αγοραστός επανέλαβε πως «για τη Θεσσαλία η παρουσία και λειτουργία ισχυρών στρατιωτικών σχηματισμών προσδίδει ιδιαίτερη αξία στην περιοχή. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Περιφέρεια στηρίζει όχι μόνον την παραμονή αυτών των μονάδων αλλά και τη διαρκή αναβάθμισή τους.

Γι’ αυτό έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας την αναβάθμιση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, την αναβάθμιση του κτιρίου της 1ης Στρατιάς, καθώς και την προμήθεια εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας για την 1η Στρατιά (μηχανήματα και οχήματα για την έγκαιρη επέμβαση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών)».

Ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε από τον κ. Παναγιωτόπουλο να μεταφέρει στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων «τα αισθήματα ευγνωμοσύνης σύμπαντος του ελληνικού λαού και ιδίως των Θεσσαλών για την ανεκτίμητη προσφορά τους».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έδωσε στον περιφερειάρχη αναμνηστική πλακέτα του ΥΠΕΘΑ, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός προσέφερε στον υπουργό ένα αναμνηστικό λεύκωμα με την ιστορική και πολιτιστική εξέλιξη της Θεσσαλίας στο πέρασμα των αιώνων.

Σχετικά Άρθρα