«Λίφτινγκ» στο οδικό δίκτυο της Λάρισας πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2019 16:22

Σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, κόβοντας χόρτα, καθαρίζοντας τάφρους σε επικίνδυνα σημεία και υλοποιώντας εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις-καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου.

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε το αποτέλεσμα τριών διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ, για τον βόρειο και νότιο τομέα του οδικού δικτύου της Π.Ε Λάρισας.

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται ο καθαρισμός και η διαμόρφωση των ερεισμάτων τάφρου, σε τμήματα εκατέρωθεν του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Λάρισας. Τα ακριβή τμήματα των οδών, στα οποία θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις (καθαρισμός από αυτοφυή βλάστηση, κοπή χόρτων, κλάδεμα δένδρων - θάμνων καθώς και η διαμόρφωση τάφρου σε επιλεγμένα σημεία, κ.λπ.) θα οριστικοποιηθούν μετά από υπόδειξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Συγκεκριμένα στο Βόρειο τμήμα θα γίνουν εργασίες σε τμήματα, στο οδικό δίκτυο της Π.Ε.Ο. Τύρναβος - Ελασσόνα, Επ. οδό Λάρισα – Ελασσόνα - έως τα όρια του Νομού Λάρισας, στην Επ. οδό Ελασσόνα - Αγ. Δημήτριο, Ελασσόνα - Δεσκάτη, Δαμάσι - Κουτσόχερο, Κεφαλόβρυσο, Βερδικούσια, Ροδιά, Καρυά Γόννοι – Καλλιπεύκη, Τύρναβος, Αμπελώνας, καθώς και σε όποιο οδικό τμήμα απαιτηθεί να γίνει καθαρισμός πρανών, σε τμήμα του Δ. Τεμπών, Δ. Τυρνάβου και Δ. Ελασσόνας.

Στο νότιο τμήμα θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις, στο οδικό δίκτυο της Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας (έως τα όρια του Νομού Λάρισας), στην Επ. οδό Λάρισα - Αγιά – Αγιόκαμπο – Κόκκινο Νερό – Στόμιο –Ομόλιο, στον παραλιακό άξονα από το ύψος του Αγιοκάμπου μέχρι τον Ρακοπόταμο, το οδικό τμήμα Λάρισα – Φάρσαλα και στην Επ. οδό Λάρισα - Καρδίτσα, καθώς και σε όποιο οδικό τμήμα απαιτηθεί να γίνει καθαρισμός πρανών, στον Δ. Τεμπών, Δ. Αγιάς, Δ. Κιλελέρ και Δ. Φαρσάλων. Προβλέπεται ακόμη ο καθαρισμός και η διαμόρφωση των ερεισμάτων – τάφρου, σε τμήματα εκατέρωθεν του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στο Βόρειο τμήμα της ΠΕ Λάρισας. Συγκεκριμένα θα γίνουν εργασίες σε τμήματα, στο οδικό δίκτυο της Π.Ε.Ο. Λάρισα - Τύρναβος - Ελασσόνα, Σαραντάπορο και Ελασσόνας - μέχρι τα όρια του νομού προς Δεσκάτη.

* Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για χρήσιμες παρεμβάσεις που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Η καθημερινή δουλειά που γίνεται από τις Υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει σαν στόχο την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών. Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου, ιεραρχήσαμε τις ανάγκες και προβήκαμε στην υλοποίηση έργων που έχουν ως στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας. Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο και όπου υπάρχει ανάγκη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass