ΣΤΟΠ στη διακίνηση ζώων σε υπαίθριες αγορές

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2019 17:04

Η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με αφορμή την εμφάνιση της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων σε μικρή απόσταση από τα σύνορα της Ελλάδας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση απαγόρευσης διακίνησης ζώων μέσω υπαίθριων αγορών:

«Απαγορεύεται η διακίνηση ζώων μέσω υπαίθριων αγορών Καρδίτσας, Μουζακίου, Τρικάλων κ.ά. οι οποίες λειτουργούν χωρίς άδεια και δεν ελέγχονται υγειονομικά από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Η αγορά παραγωγικών θηλαστικών ζώων (χοίρων, αιγοπροβάτων, βοοειδών) πρέπει να γίνεται μόνο όταν έχουν ελεγχθεί από κτηνίατρο και συνοδεύονται από υγειονομικό πιστοποιητικό.

Η Υπηρεσία μας, σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες (Δήμους, ΣΔΟΕ, Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας), θα προβεί σε εντατικούς ελέγχους και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποτραπεί η παράνομη και χωρίς κτηνιατρικό έλεγχο διακίνηση ζώων.

Ο κίνδυνος να εισαχθεί το νόσημα της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων στην Ελλάδα είναι αυξημένος, καθώς οφείλεται σε ιό μεγάλης μεταδοτικότητας και λοιμογόνου δύναμης.

Μία από τις σημαντικότερες αιτίες μετάδοσης και εξάπλωσης του νοσήματος είναι οι παράνομες αγοραπωλησίες χοίρων που φέρουν τον ιό και διακινούνται χωρίς υγειονομικά πιστοποιητικά.

Η είσοδος και εξάπλωση του ιού της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων στη χώρα μας θα έχει καταστροφικές συνέπειες στη χοιροτροφία και γενικά στην οικονομία της Ελλάδας. Η προστασία της ελληνικής χοιροτροφίας είναι ευθύνη όλων μας».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass