Κατεπειγόντως παιδίατροι στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Ζητά ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος *Μόνο πρωί η λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2019 22:31

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Μέχρι τις 15.00 θα εξυπηρετεί το κοινό έως 31 Αυγούστου 2019 η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Διοικητή κ. Βαΐου Βαρελά αναφέρονται τα εξής: «Έπειτα από απόφαση της 5ης Υ.Π.Ε., σας ενημερώνουμε ότι από 23 έως και 31 Αυγούστου η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Καρδίτσας θα εξυπηρετεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07:00 π. μ. έως 15:00. Τα παιδιατρικά περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας ή αντιμετώπισης πέραν του ανωτέρω ωραρίου θα πρέπει να απευθύνονται στο Γ.Ν. Τρικάλων. Με το πέρας της 31ης Αυγούστου, η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Καρδίτσας θα λειτουργεί κανονικά καθ’ όλο το 24ωρο.
ΠΕΡΕΜΒΑΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας για τη λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής χωρίς εφημερίες μέχρι 31 Αυγούστου 2019, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:
«Η Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας λόγω έλλειψης Ιατρικού προσωπικού από 23/8/2019 έως και 31/8/2019 θα λειτουργεί μόνο κατά το πρωινό ωράριο ενώ σταματά να ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Αυτό σημαίνει πως από την Παρασκευή 23/08/2019 τόσο τα περιστατικά που νοσηλεύονται όσο και όποια περιστατικά είναι για εισαγωγή στην Παιδιατρική κλινική ,θα διακομίζονται στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείο των Τρικάλων. Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν».
 Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας επικοινώνησε και ενημερώθηκε για την κατάσταση με όλους όσους εμπλέκονται στην απόφαση αυτή, και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ την παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας, για την εξεύρεση άμεσης λύσης.
Θεωρούμε απαράδεκτο να μην εφημερεύει η Παιδιατρική κλινική κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, και για μια ακόμη φορά, ζητάμε εφένος μεν να επισπευστούν οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κάλυψη δυο θέσεων μόνιμων Παιδιάτρων, και αφετέρου την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο, για να μπορεί η παιδιατρική κλινική μας να παραμείνει σε λειτουργία όλο το 24ωρο.
 Η έλλειψη των ιατρών, οι αγκυλώσεις στη διαχείριση των διαδικασιών αναπλήρωσης των κενών θέσεων, η εξάντληση του ιατρικού προσωπικού δημιουργεί ένα μίγμα που σε καμία περίπτωση δεν κάνει το νοσοκομείο μας ικανό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Παιδιατρικής κλινικής.
Γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο ζητάμε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας. Χρειαζόμαστε ΜΟΝΙΜΟΥΣ Γιατρούς τόσους όσους χρειάζονται, για να μπορούν να λειτουργήσουν εύρυθμα οι κλινικές μας. Τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας από συναδέλφους ιατρούς δεν λύνουν προβλήματα το αντίθετο μάλιστα δημιουργούν. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και επαγρύπνηση με όλους τους φορείς απαιτώντας αν μη τι άλλο την εξασφάλιση των κατάλληλων δομών υγείας και της ιατρικής κάλυψης του νομού μας, έχοντας πάντα σα γνώμονα τη διασφάλιση όλων εκείνων των κατάλληλων συνθηκών εργασίας για τους συναδέλφους ιατρούς ούτως ώστε να μπορούν ανεπηρέαστοι να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass