ΚΑΡΔΙΤΣΑ:

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για το Trafficking

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2019 22:34

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. Α21, διοργάνωσε με επιτυχία εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα: «Αναγνώριση Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων (Victim Identification Workshop)».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο ξενοδοχείο «Κιέριον», η συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας, κοινωνική λειτουργός κ. Ταξιάρχη Ειρήνη παρουσίασε τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας και ανέφερε πως από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα το Κέντρο δέχθηκε 3.533 αιτήματα ωφελουμένων από τα οποία τα 1.812 ήταν από άνδρες και τα 1.721 από γυναίκες. Στη συνέχεια οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης, ο κος Δημήτρης Κοντούδης συντονιστής της γραμμής 1109 (Γραμμή πληροφόρησης για την εμπορία ανθρώπων) και η κα Νίκη Ηλιού υπεύθυνη εκπαιδεύσεων επαγγελματιών της Α21, παρουσίασαν αναλυτικά το έργο και τις δράσεις της Α21. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν εκτενώς στο μεγάλο ζήτημα της εμπορίας ανθρώπων, ενώ έγινε εμβάθυνση σε ενδείξεις που πρέπει να αναγνωρίζουν οι επαγγελματίες σε πιθανά θύματα. Ακόμη παρουσίασαν τεχνικές διενέργειας συνέντευξης ταυτοποίησης πιθανών θυμάτων και τέλος συζητήθηκε ο τρόπος παρέμβασης των επαγγελματιών.

(Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass