Στις Βρυξέλλες το ΣΒΑΚ Τρικάλων

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2019 17:04

Το υπό εκπόνηση Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και η σχέση του με τον αστικό ιστό των Τρικάλων, παρουσιάστηκαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες από τον κ. Οδυσσέα Ράπτη, στο πλαίσιο της ετήσιας διεθνούς ημερίδας Think Tank της ERTICO – ITS Europe με συμμετοχή της e-Trikala.

Στη συζήτηση που πραγματοποιηθηκε συμμετείχε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (European Commission – DG MOVE), όπως και προσκεκλημένοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών πόλεων.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων κινητικότητας, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, τα ευφυή συστήματα μεταφορών με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκων των σύγχρονων πόλεων. Η δυνατότητα ενσωμάτωσης καινοτόμων τεχνολογιών και εργαλείων, όπως η αυτόματη οδήγηση και η αστική εναέρια κινητικότητα στα Σχέδια Βιώσιμής Αστικής Κινητικότητας, ήταν από τα βασικά ζητήματα που αναλύθηκαν. Η ERTICO-ITS Europe αποτελεί τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ΕΣΜ).

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1