Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων

* Από σήμερα στις Βρυξέλλες, συμμετέχει και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2019 15:18

Με οργανωμένο πρόγραμμα συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων», την τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού περιλαμβάνει ομιλίες, παρεμβάσεις, συνεργασίες και συναντήσεις, ενώ επιπλέον η Περιφέρεια συμμετέχει στην εκδήλωση με περίπτερο όπου προβάλλεται το βραβευμένο από την Ευρώπη έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, που φέτος διεξάγεται από 7 έως 10 Οκτωβρίου, είναι μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της Ε.Ε. και αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους. Η σημασία της αποδεικνύεται, εξάλλου, και από τη σημαντική προβολή που της επιφυλάσσουν τα μέσα ενημέρωσης. Εδώ και χρόνια, περισσότεροι από 300 δημοσιογράφοι του Τύπου, του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης από όλη την Ευρώπη έρχονται στις Βρυξέλλες για να καλύψουν την εκδήλωση.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας στις Βρυξέλες έχει ως εξής:

-Σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, ο κ. Αγοραστός συμμετέχει στην εναρκτήρια εκδήλωση EU Regions Week και στη συζήτηση με θέμα «Περιφέρειες και Πόλεις: Πυλώνες του μέλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπό τον πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών Karl-Heinz Lambertz.

-Αύριο Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, ο κ. Αγοραστός συμμετέχει στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εδαφικής Συνοχής (COTER) της Επιτροπής των Περιφερειών και της Επιτροπής REGI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια, ο κ. Αγοραστός συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και συναντάται με τον γενικό γραμματέα της Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Περιφερειών (AER) κ. Mathieu Mori. Αργότερα, κατά τη διάρκεια της 136ης Συνόδου Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών και της συζήτησης που ακολουθεί ο κ. Αγοραστός θα έχει παρεμβάσεις με θέματα:

- Στην πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης μετά το 2020,

- Στις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο,

- Στην ειδική κατάσταση των νησιωτικών περιοχών.

- Στους ελλείποντες κρίκους στις διασυνοριακές συνδέσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Αγοραστός θα έχει συνάντηση εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου.

-Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, ο κ. Αγοραστός θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα «Η συμμετοχή των Περιφερειών στην ανάπτυξη της εδαφικής προοπτικής κατά την εφαρμογή των global agendas». Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Φλάνδρας, Σικελίας και Καταλονίας.

Αργότερα, κατά τις συνεχιζόμενες εργασίες της 136ης Συνόδου Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, ο κ. Αγοραστός θα έχει παρέμβαση με θέμα «ψηφιακή και οικολογική μετάβαση: πώς θα διασφαλίσουμε τη συνοχή και την αλληλεγγύη για όλους». Ο κ. Αγοραστός συμμετέχει επίσης σε ημερίδα με θέμα «Αναπτύσσοντας συνεργασίες στην περιφέρειά σας» και θα δώσει συνέντευξη στη συντονίστρια των προγραμμάτων Interact - Interreg της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Monica Tanaca. Τέλος, ο κ. Αγοραστός θα επισκεφτεί το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον χώρο του Agora, όπου θα κάνει δηλώσεις για το έργο της Κάρλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

AYTOKINHTODROMOS AIGAIOY
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ΜΙΚΕΛ
Μείνε μαζί μας
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
CHIPITA
ASKLHPIEIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1