Σύμμαχος του Κώστα Αγοραστού για τον Ε65

ΘΕΤΙΚΗ Η ΡΟΥΜΑΝΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΟΡΙΝΑ ΚΡΕΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2019 22:12

Να συνδράμει αποτελεσματικά, όπως το έπραξε στην περίπτωση ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, ως Ευρωπαία Επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση του έργου Ε65, ώστε να ξεμπλοκάρει το βόρειο τμήμα του δρόμου από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό, ζήτησε από τη Ρουμάνα αξιωματούχο Κορίνα Κρέτσου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στο περιθώριο των επαφών που είχε στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Λαρισαίος πολιτικός συνάντησε την «παλιά γνώριμη και συνεπή υποστηρίκτρια της Θεσσαλίας» κ. Κρέτσου, η οποία τον συνεχάρη για μία ακόμα φορά για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων, τη λίμνη Κάρλα και της ζήτησε να συμβάλει με τις επαφές της για την ολοκλήρωση ενός ακόμα σπουδαίου έργου όχι μόνο για τη Θεσσαλία, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, να «κουμπώσει» ο Ε65 με την Εγνατία Οδό. Το ζητούμενο είναι η χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (όπως έγινε και στο παρελθόν), αφού πρώτα εγκριθεί το έργο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γενική Διεύθυνση REGIO (αυτό το τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αρμόδιο για την πολιτική αναφορικά με τις περιφέρειες και τις πόλεις).

Αμφότερες έχουν αλληλογραφία με τα αρμόδια ελληνικά υπουργεία, ζητώντας κάποιες διευκρινίσεις για τον Ε65.

Η Κ. Κρέτσου δεσμεύθηκε ότι «θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες και να στηρίξει την προσπάθεια του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού για την υλοποίηση ενός δύσκολου, όχι όμως ανέφικτου οδικού άξονα».

Γ. Ρούστας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1