Συμβούλιο Τουρισμού στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Θεσμοθετείται από τη Δημοτική Αρχή και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2019 22:06

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της νέας δημοτικής αρχής με τους επαγγελματίες του Τουρισμού της λίμνης Πλαστήρα.

Η συνάντηση έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου με παρόντες όλους τους εμπλεκόμενους με τον Τουρισμό.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου, κ. Γιώργος Καραντώνης, καλωσόρισε τους παριστάμενους, ενώ χαιρετισμό – παρέμβαση έκαναν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Γ. Ντενίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του ΕΒΕΚ κ. Κ. Λαμπρόπουλος, η κ. Β. Ξηροφώτου και ο κ. Α. Θέος, αντιδήμαρχοι Λίμνης Πλαστήρα, ο Θ. Στεργιόπουλος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης Πλαστήρα.

Ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, αναφέρθηκε στους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο δήμος τα επόμενα χρόνια. Στρατηγικός στόχος είπε είναι να καταστεί η λίμνη τουριστικός προορισμός 4 εποχών και όλων των ημερών, ενώ σταδιακά να κτίσει την επωνυμία της μέσα από τη Βιωματική Μάθηση και Εμπειρία. Αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για σημαντικά έργα πνοής, θεματικά και άλλα πάρκα τα οποία στοχεύουν στην αύξηση της απασχολησιμότητας των επισκεπτών, έτσι ώστε να αυξηθεί η παραμονή τους στη λίμνη.

Επίσης αναφέρθηκε στις νέες θεματικές μορφές τουρισμού που πρέπει να αναδειχθούν και ότι η περιοχή πρέπει να αναζητήσει τη θέση της στο διεθνή τουρισμό για να ξεφύγει από τη μονοκαλλιέργεια του εσωτερικού τουρισμού και τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις πολλών επαγγελματιών όλων των κλάδων και των επιχειρήσεων από την εστίαση, τη φιλοξενία και τις δραστηριότητες. Οι περισσότεροι έθεσαν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση προβλημάτων που ο δήμος πρέπει να αντιμετωπίσει για να διευκολύνει τους επαγγελματίες.

Επίσης υπήρξαν σημαντικές τοποθετήσεις αρκετών επιχειρηματιών, οι οποίοι έθεσαν ζητήματα στρατηγικής για την αξιοποίηση των ευκαιριών και τις προοπτικές για την Τουριστική Ανάπτυξη στη Λίμνη Πλαστήρα.

Από όλους επισημάνθηκε η ανάγκη Δήμος και Επαγγελματίες να χαράξουν κοινή πολιτική και μέσα από συνέργειες να επιδιώξουν αύξηση των αφίξεων και κυρίως διανυκτερεύσεων στην περιοχή.

Με πρόταση της νέας δημοτικής αρχής θεσμοθετείται το Συμβούλιο Τουρισμού Λίμνης Πλαστήρα, το οποίο θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των κλάδων τουρισμού και των επαγγελματιών της Λίμνης Πλαστήρα. Στόχος να αξιολογεί τις εξελίξεις στην τουριστική κίνηση και θα εισηγείται στη δημοτική αρχή την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, μέσα από εκδηλώσεις, προβολή και διαφήμιση της περιοχής κ.ά.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass