Κάλπες στις 13 Νοεμβρίου στην ΠΕΔ Θεσσαλίας

ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ * ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ * ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ»

Δημοσίευση: 01 Νοε 2019 22:09

Στις κάλπες αναμένεται να προσέλθουν στις 13 Νοεμβρίου, 125 δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι των 25 θεσσαλικών δήμων για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και προέδρου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Χθες εξέπνευσε η προθεσμία εκλογής εκλεκτόρων και με ειδική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας ανέδειξε τους 23 εκλέκτορες. Από σήμερα κιόλας οι 125 εκλέκτορες θα λάβουν προσκλήσεις για τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στη ΔΕΥΑ Λάρισας, ενώ το μεσημέρι της προηγούμενης, στις 12 Νοεμβρίου, θα κατατεθούν τα ψηφοδέλτια.

Μέχρι σήμερα είναι γνωστό ότι την προεδρία της ΠΕΔ θα διεκδικήσουν δύο συνδυασμοί, ο ένας με επικεφαλής τον δήμαρχο Κιλελέρ Αθαν. Νασιακόπουλο που τυγχάνει της στήριξης δημάρχων της ΝΔ και ο έτερος με επικεφαλής τον δήμαρχο Αγιάς Αντ. Γκουντάρα που τυγχάνει της στήριξης δημάρχων, κυρίως του ΚΙΝΑΛ.

Διευκρινίζεται ότι από τις κάλπες της 13ης Νοεμβρίου θα προκύψει το 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ και από την ψηφοφορία μεταξύ των νεοεκλεγέντων μελών του ΔΣ θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος. Από τις ίδιες εκλογές θα προκύψει επίσης το 3μελές Εποπτικό Συμβούλιο όπως και οι 12 εκπρόσωποι στην ΚΕΔΕ όπου θα στραφεί το ενδιαφέρον, καθώς οι δύο «βασικοί» υποψήφιοι - με παρέμβαση της ΝΔ – «κήρυξαν ανακωχή» και κατέρχονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο προκειμένου η γαλάζια παράταξη να μην απωλέσει την κυριαρχία της στην κεντρική ένωση των δήμων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας κλήθηκαν κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση να αναδείξουν τους 23 εκλέκτορες (22 δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος) μεταξύ 6 ψηφοδελτίων, όσες και οι δημοτικές παρατάξεις.

Ωστόσο η απουσία ενός δημοτικού συμβούλου της παράταξης του ΚΚΕ, είχε ως αποτέλεσμα να μεταβληθεί το εκλογικό μέτρο και η παράταξη Βαϊούλη να μην αναδείξει τελικά εκλέκτορα, θέση που κατέλαβε η παράταξη της δημοτικής αρχής.

Έτσι, μετά από ψηφοφορία, η παράταξη Καλογιάννη με 21 ψήφους εξέλεξε 11 εκλέκτορες, τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και τους εξής 10 συμβούλους: Αθ. Αδαμόπουλο, Μιχ. Αναστασίου, Κων. Διαμάντο, Γ. Ζαούτσο, Θεόδ. Καφφέ, Δημ. Μαβίδη, Παν. Νταή, Κων. Ρεβήσιο, Γ. Σούλτη, Δημ. Τάχο και τον α’ αναπληρωματικό Νίκ. Καλτσά.  

Από την παράταξη της κ. Καραλαριώτου με 20 ψήφους εκλέχθηκαν οι εξής 9 σύμβουλοι: Ρένα Καραλαριώτου, Κων. Καλαμπαλίκης, Μ. Καμηλαράκη, Β. Κυριτσάκας, Θαν. Μαμάκος, Ελ. Ξυνοπούλου, Β. Παπαδημητρίου, Απ. Παπαπαρίσης και Αχ. Σταυροθεόδωρος.

Η παράταξη του ΚΚΕ με 2 ψήφους εξέλεξε τον Π. Κρίκη, η παράταξη Γούλα με 2 ψήφους εξέλεξε τον Παν. Γούλα, η παράταξη Γαμβρούλα με 2 ψήφους εξέλεξε τον Νίκ. Γαμβρούλα, και τέλος η παράταξη Βαϊούλη με έναν ψήφο δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ακολούθησε δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον κ. Καλογιάννη να ενημερώνει τους συμβούλους για το προσφυγικό. Σημειώνοντας την αντίθεση της δημοτικής αρχής στη μίσθωση ξενοδοχείων στο κέντρο της Λάρισας, χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την απόφαση ιδιοκτητών ξενοδοχείων να μην μετάσχουν στο πρόγραμμα, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα λειτουργίας δομής προσφύγων στη Γιάννουλη.

Σε ό,τι αφορά συγκέντρωση που διοργανώνεται αύριο Σάββατο με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην ισλαμοποίηση της Λάρισας» ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε ότι δεν ενέκρινε αίτημα ιδιωτών πολιτών για διάθεση της πλατείας Ρήγα Φεραίου (πλατεία Νομαρχίας) καθώς οι πλατείες δεν παραχωρούνται σε ιδιώτες παρά μόνο σε φορείς.

Έτσι ανακοινώθηκε ότι η συγκέντρωση θα γίνει στην Κεντρική πλατεία, χωρίς οι διοργανωτές να διαθέτουν άδεια από τον Δήμο. Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν οι επικεφαλής παρατάξεων επανέλαβαν τις θέσεις τους, ενώ προκλήθηκε ένταση με αφορμή προσωπικούς χαρακτηρισμούς του κ. Κρίκη σε βάρος του κ. Βαϊούλη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου να καταθέτει ερωτήσεις για τα κτιριακά προβλήματα του 19ου Νηπιαγωγείου και για την τύχη του κτιρίου Μουσών, ενώ ο κ. Γαμβρούλας κατέθεσε ερωτήσεις για τα προβλήματα της συνοικίας της Νέας Σμύρνης και της παραχώρησης των αθλητικών χώρων. Με τον κ. Καλογιάννη, με αφορμή το κτίριο της οδού Σεφέρη, να σημειώνει απευθυνόμενος στην παράταξη Γαμβρούλα την ανάγκη να ενημερώνονται προτού προχωρούν σε ανακοινώσεις, διευκρινίζοντας ότι η μελέτη του Δήμου Λαρισαίων για την αναπαλαίωση του κτιρίου βρίσκεται προς έγκριση στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

ΦΑΛΑΝΗ

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει στην εξαγορά ακινήτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φαλάνης λόγω αναγκαστικής εκποίησης, ακίνητα που θα διατεθούν για τις ανάγκες της κοινότητας.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει ξανά την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της πρόσληψης 70 συμβασιούχων, με δίμηνες συμβάσεις, για τις ανάγκες του «Πάρκου των Ευχών».

 

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass