Το πολεοδομικό σχέδιο καίει Καρδίτσα και Παλαμά

Δημοσίευση: 09 Νοε 2019 21:06

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Βουλή με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος καθηγητή κ. Δ. Οικονόμου αρμόδιο για θέματα χωροταξίας.


Στη συνάντηση συμμετείχαν η βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Α. Σκόνδρα, οι δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος και Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ.Νούσιος, ο γεν. γραμματέας του Δήμου Καρδίτσας κ. Π. Γαλάνης, ως εκπρόσωποι του ΤΕΕ Δ. Θεσσαλίας οι κ.κ. Β.Τσιώνας και Θ. Μπίτης, ως εκπρόσωπος του ΕΒΕ Καρδίτσας ο κ. Γ. Κυρίτσης, η διευθύντρια πολεοδομίας Καρδίτσας κ. Π. Ράγγου και ο υπάλληλος κ. Σπ. Κουτσάφτης.
Η σύσκεψη αφορούσε στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος που απαξιώνει τα ακίνητα της Καρδίτσας, λόγω της αδυναμίας έκδοσης οικοδομικών αδειών στην πρωτεύουσα του Νομού, σε ολόκληρο τον Δήμο Παλαμά και όχι μόνο.
Το πρόβλημα οφείλεται στον τρόπο ορισμού των ρυμοτομικών γραμμών οι οποίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν στα σημερινά δεδομένα, διότι βασίζονται σε σχεδιαγράμματα διανομής της δεκαετίας του 1930. Δηλαδή, ακόμη και κτίρια που χτίστηκαν με νόμιμες οικοδομικές άδειες, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν αυθαίρετα, δεν μπορούν να εκδοθούν άδειες ανακαίνισης, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσης και πολύ περισσότερο κινδυνεύουν να μην μπορούν να μεταβιβαστούν, να πουληθούν ή να ενοικιαστούν οι εν λόγω ιδιοκτησίες.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, με τον κ. Οικονόμου, να εκφράζει τη βούλησή του να εξευρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1