Ειδήσεις από Τρίκαλα

Δημοσίευση: 11 Νοε 2019 18:10

Διεθνοποιεί τις δράσεις του το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων

Τον Μάρτιο του 2017, με την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώπιον του τότε Υπουργού κ. Αμανατίδη, πήρε σάρκα και οστά το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων.

Την περασμένη Τρίτη, στο ίδιο Υπουργείο, αποφάσισε να διεθνοποιήσει τις δράσεις του, στηριζόμενο στις αρχαίες βασικές παραδόσεις της ιατρικής. Αυτές, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, που ξεκίνησε από την Τρίκκη ο Ασκληπιός, συνέχισαν οι Ασκληπιάδες στο επιβλητικότερο Ασκληπιείο, αυτό της Επιδαύρου και κατέληξαν στον Ιπποκράτη και την Κω. Πιο συγκεκριμένα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων, Επιδαύρου και Κω κ. Δημ. Παπαστεργίου Τ. Χρόνης και θ. Νικηταράς συνομίλησαν με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας κ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρή και τον επιστημονικό «οδηγό» της όλης προσπάθειας, ομότιμο καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη.

Οι στόχοι πλέον αφορούν:

1. Στη διάχυση του Δικτύου σε όλη τη Μεσόγειο.

2. Στην ένταξη στο Δίκτυο, πρόσθετων Δήμων από την Ευρώπη και ειδικά τη Μεσόγειο, καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των Ασκληπιείων ανέρχεται σε περίπου 700

3. Στην ουσιαστική έμφαση στον ιατρικό τουρισμό, τον ιαματικό τουρισμό και τον τουρισμό ευεξίας.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

 

* * *

Biocanteens σε σχολεία των Τρικάλων

Μελέτη για επέκταση του προγράμματος για υγιεινή διατροφή μαθητών

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων είναι το πρώτο σχολείο του Δήμου Τρικκαίων, στο οποίο υλοποιείται το πρόγραμμα BioCanteens που εξασφάλισε ο Δήμος. Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα που από τα αγγλικά μεταφράζεται ως «Βιο- Καντίνες», με σαφή αναφορά στα βιολογικά προϊόντα. Στελέχη του Δήμου επισκέφθηκαν πόλεις του εξωτερικού, όπου ήδη υλοποιείται το πρόγραμμα, με κυρίαρχη τη γαλλική πόλη Mouans – Sartoux. Ακολούθησε συζήτηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, με τη διεύθυνση του Σχολείου και έγινε όλη η σχετική επεξεργασία και προσαρμογή των δεδομένων του προγράμματος στις απαιτήσεις των στόχων του Δήμου.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΤΑΙΡΩΝ

Ευρωπαίους εταίρους για τη μελέτη και επέκταση του προγράμματος Biocanteens για υγιεινή διατροφή μαθητών/τριών, φιλοξενεί ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, για το πρόγραμμα που δημιούργησε ήδη ένα κυλικείο (στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων), όπως προαναφέρουμε, όπου πωλούνται τρόφιμα και βιολογικής πιστοποίησης. Το πρόγραμμα μέσω του Δήμου Τρικκαίων εισήγε στην Ελλάδα την προσπάθεια αλλαγής του τρόπου διατροφής των μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων. Ο Δήμος Τρικκαίων εντάθηκε στο εν λόγω πρόγραμμα και από τις αρχές του 2019 ξεκίνησε η διαδικασία, να ενσωματώσει βέλτιστες πρακτικές των άλλων έξι πόλεων της ΕΕ που μετέχουν στο πρόγραμμα. Οι εκπρόσωποι των πόλεων Mouans-Sartoux (Γαλλία), που είναι και ο συντονιστής, Troyan (Βουλγαρία), Rosignano Marittimo (Ιταλία), Pays des Condruses (Βέλγιο), Torres Vedras (Πορτογαλία) και Vaslui (Ρουμανία) συνεδριάζουν, συζητούν και ανταλλάσσουν απόψεις για το πρόγραμμα στο Μουσείο Τσιτσάνη. Τους καλωσόρισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ακης Αναστασίου, ενώ ο ειδικός συνεργάτης κ. Χ. Καλλιάρας παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος στην πόλη .

Αναλυτικά

Το πλήρες όνομα του προγράμματος είναι BioCanteens SUSTAINABLE SCHOOL MEALS for green and healthy local food systems» (Βιοκαντίνες: Βιώσιμη Σχολικά Γεύματα για «πράσινη» και υγιεινή τοπικό διατροφικό σύστημα) και πρόκειται για δίκτυο πόλεων, στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT III.

Οι μετέχοντες στο πρόγραμμα παρέμειναν στα Τρίκαλα επί τριήμερο, μελετώντας και συνολικότερα τη λειτουργία των σχολικών κυλικείων γενικότερα, καθώς και τις δράσεις και στόχους του Δήμου Τρικκαίων. Δεν είναι τυχαίο που στη συνάντηση αυτή μετέχουν και οι ειδικοί αξιολογητές του προγράμματος, καθώς ο Δήμος Τρικκαίων κινείται με γοργούς ρυθμούς για τη βελτίωση της υγιεινής διατροφής στα σχολεία.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass