ΒΟΛΟΣ

Σύσκεψη –προετοιμασία για ακραία καιρικά φαινόμενα

Δημοσίευση: 12 Νοε 2019 16:17

ΒΟΛΟΣ

Υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη συνεδρίασε χθες , το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΟΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας των φορέων σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, ο συντονισμός, η καταγραφή προβλημάτων και η επισήμανση αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα.

Αρχικά η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την έλλειψη προσωπικού της, με την υποχρηματοδότηση, με την έλλειψη προσωπικού της πρώην ΔΕΣΕ, με την αρμοδιότητα που έχει εκχωρηθεί στις Περιφέρειες για τον καθαρισμό των υδατορεμάτων.

Όπως η ίδια υπογράμμισε «από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν γίνει έγκαιρα, όλες οι σχετικές διαδικασίες που απαιτούνται, όπως, ο καθαρισμός των ρεμάτων που συνεχίζεται, παντού, αν και για να καθαρισθούν τα 8 χιλιάδες χιλιόμετρα χρειάζεται ένας τιτάνιος αριθμός προσωπικού και πολλές χιλιάδες ευρώ, με την κ. Κολυνδρίνη να τονίζει ότι για την θωράκιση του Νομού μας απαιτείται ένας προϋπολογισμός που ξεπερνά τα 30 εκ. ευρώ, ποσό που εξασφαλίζεται με νοικοκύρεμα και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών μας. Τα υδατορέματα καθαρίζονται ιεραρχικά, αρχικά αυτά που διασχίζουν την πόλη και εν συνεχεία αυτά που διασχίζουν τις πρωτεύουσες των Δήμων. Υλοποιείται αυτή τη στιγμή εργολαβία για τον καθαρισμό ρεμάτων 1 εκ. ευρώ στην Ηπειρωτική Μαγνησία, 800.000,00 στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε εργολαβία για οριοθέτηση-διευθέτηση χειμάρρων. Δημοπρατήθηκαν στα νησιά των Βορείων Σποράδων έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.5 εκ. ευρώ. Είναι σε εξέλιξη έργα αντιπλημμυρικά και αντικατολισθητικά για την θωράκιση του Πηλίου και της περιοχής Κερασιά-Κανάλια, προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ. Ενεργοποιήθηκαν τα Μητρώα Μηχανημάτων και έχει εξασφαλισθεί το ποσό του 1.8 εκ. ευρώ για τον αποχιονισμό. Πιστεύω και φέτος με συντονισμό, συνεννόηση και ιεράρχηση των προβλημάτων θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες παρουσιασθούν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass