Υπεροχή Νασιακόπουλου στις εκλογές της ΠΕΔ

ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΙΣ 13 ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΔΣ *7 ΕΔΡΕΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ, ΕΝΩ 1 ΕΔΡΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ * ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ Τ.Α. ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ * ΣΧΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΔΕ

Χωρίς εκπλήξεις διεξήχθηκαν χθες οι εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας για την ανάδειξη νέου ΔΣ αλλά και εκπροσώπων στην ΚΕΔΕ, όπου κυβερνών κόμμα και αξιωματική αντιπολίτευση ρίχνουν το πολιτικό τους βάρος.

Η παράταξη Νασιακόπουλου, ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών, κατέλαβε 13 από τις 21 έδρες στο νέο ΔΣ, το οποίο αναμένεται να συγκροτηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον δήμαρχο Κιλελέρ Αθαν. Νασιακόπουλο να αναλαμβάνει πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας για την επόμενη τετραετία.

Τις αναμενόμενες έδρες (7) κατέλαβε και η παράταξη του δημάρχου Αγιάς, Αντ. Γκουντάρα, ενώ μία έδρα κατέλαβε η παράταξη του ΚΚΕ, «Λαϊκή Συσπείρωση» που θα εκπροσωπηθεί στο νέο ΔΣ μετά από απουσία μιας θητείας.

Με τον κ. Νασιακόπουλο να εκφράζει την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα τονίζοντας σε δήλωσή του στην «Ε» πως «η συνεργασία μας θα είναι άψογη για την ενότητα της ΠΕΔ και προς όφελος των Θεσσαλών πολιτών». Στο ίδιο πνεύμα και ο κ. Γκουντάρας σημείωσε στην «Ε» πως «η επόμενη ημέρα θα μας βρει όλους ενωμένους για το καλό της αυτοδιοίκησης».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αναλυτικότερα, στις χθεσινές εκλογές που έγιναν στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ, από τους 125 εγγεγραμμένους ψήφισαν 123 και βρέθηκαν 1 άκυρο και 122 έγκυρα ψηφοδέλτια. Η παράταξη Νασιακόπουλου έλαβε 75 ψήφους καταλαμβάνοντας 13 έδρες (9 δημάρχους και 4 δημοτικούς συμβούλους) στο ΔΣ και 7 εκπροσώπους στην ΚΕΔΕ. Η παράταξη Γκουντάρα έλαβε 40 ψήφους καταλαμβάνοντας 7 έδρες (4 δημάρχους και 3 δημοτικούς συμβούλους) στο ΔΣ και 4 εκπροσώπους στην ΚΕΔΕ. Η παράταξη του ΚΚΕ τέλος, έλαβε 7 ψήφους όσοι και οι υποψήφιοί του και καταλαμβάνει 1 έδρα ενώ εκλέγει και έναν εκπρόσωπο στην ΚΕΔΕ.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Από την παράταξη Νασιακόπουλου στο ΔΣ της ΠΕΔ εκλέγονται οι δήμαρχοι: Εσκίογλου Ιορδάνης (Φάρσαλα) με 37 ψήφους, Κουτσάφτης Παναγιώτης (Ζαγορά-Μούρεσι) 37, Μανώλης Γεώργιος (Τέμπη) 48, Μαράβας Κωνσταντίνος (Πύλη) 45, Νασιακόπουλος Αθανάσιος (Κιλελέρ) 68, Νασίκας Δημήτριος (Ρήγας Φεραίος) 54, Σακελλαρίου Ιωάννης (Φαρκαδώνα) 39, Σκάρλος Αθανάσιος (Σοφάδες) 43 και Στάθης Θεοφάνης (Μουζάκι) 37.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι: Βαρδακούλης Αχιλλέας (Κιλελέρ) 40, Καραλαριώτου Ειρήνη (Λάρισα) 60, Μουλάς Γεώργιος (Βόλος) 62, Μπρουζούκη Νικολέτα (Τρίκαλα) 53 ενώ δεν εκλέγονται οι: Γιαμαρέλος Νικόλαος (Σκιάθος) 14, Καλαμπαλίκης Κωνσταντίνος (Λάρισα) 29.

Εκπρόσωποι στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ εκλέγονται οι: Αλέστα Σοφία (Τρίκαλα) 29, Εκίζογλου Σπυρίδων (Σοφάδες) 26, Καραλαριώτου Ειρήνη (Λάρισα) 57, Λάππας Μιχαήλ (Τρίκαλα) 33, Μουλάς Γεώργιος (Βόλος) 54, Παπαλός Κωνσταντίνος (Καρδίτσα) 50, Σπανιάς Αριστοτέλης (Καρδίτσα) 38 και δεν εκλέγονται οι: Καφάση – Δεδιλιάρη Θωμαή (Σοφάδες) 25, Μητσιούλης Γεώργιος (Τρίκαλα) 22.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ από την παράταξη Γκουντάρα εκλέγονται οι δήμαρχοι: Βαφίνης Πέτρος (Αλοννήσου) 17, Γκουντάρας Αντώνης (Αγιάς) 36, Σακελαρίου Γεώργιος (Παλαμά) 16 και Χατζηκυριάκος Ευάγγελος (Αλμυρού) 21. Δεν εκλέγονται οι δήμαρχοι, Αλέκος Θεόδωρος (Μετεώρων) 14, Νάνος Παναγιώτης (Πλαστήρα) 9.

Εκλέγονται οι δημοτικοί σύμβουλοι: Κολλάτος Κωνσταντίνος (Τέμπη) 32, Παπαρούνας Χρήστος (Ρήγ. Φεραίου) 26, Τάχος Δημήτριος (Λάρισα) 27 ενώ δεν εκλέγονται οι: Διαμάντος Κωνσταντίνος (Λάρισα) 17, Ντούρβα Παρασκευή (Μουζάκι).

Στην ΚΕΔΕ εκλέγονται οι: Ακριβούλης Γεώργιος 19, Νταής Παναγιώτης 21, Σούλτης Γεώργιος 23, Τσιμπανάκος Δημήτριος 21 ενώ δεν εκλέγονται οι: Αποστολάκης Ιάσονας 12, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος 16.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΡΙΚΗ

Με την«Λαϊκή Συσπείρωση» στο ΔΣ εκλέγεται ο δημοτικός σύμβουλος Κρίκης Πέτρος (Λάρισα) 7, ενώ δεν εκλέγονται οι: Ελευθερίου Βασίλης (Πλαστήρα) 2, Καΐκης Γεώργιος (Τρίκαλα) 5, Κατσιαφούρης Νικόλαος (Νότ. Πήλιο) 3, Κρανιάς Βασίλης (Καρδίτσα) 4, Ξηρογιάννης Ιωάννης (Σκόπελος) 3, Ριζόπουλος Αποστόλης (Βόλος) 4. Στην ΚΕΔΕ εκλέγεται ο Ριζόπουλος Αποστόλης.

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο Εποπτικό Συμβούλιο εκλέγονται οι: Παπαλός Κωνσταντίνος 67, Ευαγγέλου Νικόλαος 65, Αναστασίου Μιχαήλ 35, ενώ δεν εκλέγεται ο Νταβαρούκας Βασίλειος 31.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, ο κ. Νασιακόπουλος σε δήλωσή του στην «Ε» σημείωσε πως «σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ οι εκλογές έγιναν με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο.

Να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιό μας, την «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας» για την αξιοπρεπή εκλογική αναμέτρηση. Να ευχαριστήσω επίσης τους επικεφαλής των δύο άλλων παρατάξεων, τον κ. Αντώνη Γκουντάρα και τον κ. Πέτρο Κρίκη αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στις εκλογές.

Οι εκλογές τελείωσαν και η επόμενη ημέρα θα είναι μια διαφορετική ημέρα για την ΠΕΔ χωρίς νικητές και ηττημένους. Θεωρώ και πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα είναι άψογη για την ενότητα της ΠΕΔ και προς όφελος των Θεσσαλών πολιτών».

Με τον κ. Γκουντάρα να σημειώνει στην «Ε» ότι «το αποτέλεσμα δείχνει πως ήμασταν ακριβείς στις προβλέψεις μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους υποψηφίους αλλά και τους συναδέλφους μας που συμμετείχαν στις εκλογές. Πιστεύω ότι η επόμενη ημέρα θα μας βρει όλους ενωμένους για το καλό της αυτοδιοίκησης».

ΘΕΣΕΙΣ

Να σημειωθεί πως οι εργασίες της συνέλευσης ξεκίνησαν το πρωί, με τον προεδρεύοντα δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, καλωσορίζοντας τους εκλέκτορες να σημειώνει την ανάγκη της ενότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ τις θέσεις τους παρουσίασαν με σύντομες τοποθετήσεις, οι υποψήφιοι πρόεδροι Αθαν. Νασιακόπουλος, Αντ. Γκουντάρας και Π. Κρίκης. Νωρίτερα η συνέλευση απέρριψε την πρόταση της παράταξης Κρίκη να εκδοθούν τρία ψηφίσματα (βάσεις των ΗΠΑ στη Θεσσαλία, οικονομικά των ΟΤΑ, προσφυγικό) με τους υποψηφίους προέδρους, Αθαν. Νασιακόπουλο και Αντ. Γκουντάρα, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα των θεμάτων, να παραπέμπουν σε συζήτηση που θα γίνει στο πλαίσιο τακτικής συνέλευσης της ΠΕΔ, καθώς η χθεσινή συνέλευση ήταν ειδική.

ΣΧΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Το ενδιαφέρον των κομμάτων στρέφεται πλέον στις εκλογές της ΚΕΔΕ. Εκλογές που αποκτούν και πολιτικό ενδιαφέρον καθώς τις επόμενες ημέρες κορυφώνονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου αυτοδιοικητικών - κατά τα πρότυπα της Συμπαράταξης - από ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, σχήμα το οποίο εξετάζεται μάλιστα η πρόταση να τεθεί επικεφαλής ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης. Να διευκρινιστεί πως αυτές οι συζητήσεις των αυτοδιοικητικών γίνονται ανεξάρτητα από τις προθέσεις του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ να καταρτίσουν ψηφοδέλτια με επικεφαλής δικά τους στελέχη.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass