ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για σακχαρώδη διαβήτη

Δημοσίευση: 14 Νοε 2019 15:28

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Μαθητικής Εστίας η εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Μουζακίουσε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μουζακίου, τον Σύλλογο ΑργιθεατώνΜουζακίου και τον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου «Οι Γόμφοι» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και τίτλο «Φροντίζοντας τον ασθενή με Σακχαρώδη Διαβήτη. Ο ρόλος της οικογένειας».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός του Κ.Υ.Μουζακίου με μετεκπαίδευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη κ. Γκιζλής Βασίλης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Η. Τσιαούσης, o Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θ. Στάθης, ο Αντιδήμαρχος Μουζακίου κ. Ν. Πούπης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μ. Καραμπέκου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δ. Μουζακίου Κ. Π. Ντούρβα και Γ. Καραβίδας και ο δημοτικός σύμβουλος του Δ. Αργιθέας Κ. Γραμμένος.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα στη διεθνή βιβλιογραφία, η εκπαίδευση και η ενεργός συμμετοχή της οικογένειας σχετίζεται με πρωιμότερη διάγνωση του διαβήτη αλλά και καλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση και μείωση του ψυχολογικού φορτίου της νόσου. Ταυτόχρονα, αν η οικογένεια καταφέρει να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες του ασθενούς με διαβήτη είναι πολύ πιθανό να επωφεληθούν και τα υπόλοιπα μέλη της από τις ευεργετικές επιδράσεις των αναγκαίων αλλαγών στον τρόπο ζωής (άσκηση, υγιεινή διατροφή) αλλά και για περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες της νόσου στην καθημερινότητα της οικογένειας.

KΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1