Μειώνει τα δημοτικά τέλη ο Δήμος Καρδίτσας

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 18:00

Μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη για επαγγελματίες και ευπαθείς κατηγορίες πολιτών αποφάσισε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος Βασ. Τσιάκος σε συνέντευξη Τύπου εξήγησε ότι μετά την αναμενόμενη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου οι μειώσεις θα αφορούν το 2020.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να επανεξετάσει «όλο το πλαίσιο των δημοτικών τελών και το 2020 να προχωρήσει σε μεγαλύτερες μειώσεις και δικαιότερες χρεώσεις για όλους τους δημότες».

ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Αναλυτικά οι μειώσεις δημοτικών τελών έχουν ως εξής:

ι) Κύριες κατοικίες μέχρι 150 τ.μ. (ίσχυαν τα 100τμ) στις οποίες διαμένουν πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 15.000,00 € (ίσχυε εισόδημα 12.000 ευρώ) και έχουν τουλάχιστον ένα ανύπαντρο ανήλικο παιδί ή φοιτητή ή σπουδαστή (που φοιτά σε αναγνωρισμένη δημόσια σχολή) ή στρατευμένο τέκνο ή προστατευόμενο μέλος ΑμεΑ, προτείνεται τα τέλη να είναι μειωμένα σε ποσοστό 50%.

ια) Κύριες κατοικίες μέχρι 150 τ.μ. στις οποίες διαμένουν άτομα με αναπηρία σε ποσοστό από 80% και άνω με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 15.000,00 €, προτείνεται τα τέλη να είναι μειωμένα σε ποσοστό 50%.

ιβ) Κύριες κατοικίες μέχρι 150 τ.μ. στις οποίες διαμένουν μονογονεϊκές οικογένειες, (χωρίς γάμο ή σε κατάσταση χηρείας) με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 15.000,00 € και έχουν τουλάχιστον ένα ανύπαντρο ανήλικο παιδί ή φοιτητή ή σπουδαστή (που φοιτά σε αναγνωρισμένη δημόσια σχολή) ή στρατευμένο τέκνο ή προστατευόμενο μέλος ΑμεΑ, προτείνεται τα τέλη να είναι μειωμένα σε ποσοστό 50%.

ιγ) Για τους άπορους δημότες όπως αυτοί καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία, τα τέλη να είναι μειωμένα σε ποσοστό 50%.

ιδ) Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Καρδίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, προτείνεται για όσες επιχειρήσεις ή επαγγελματίες δραστηριοποιούνται στην πόλη της Καρδίτσας και έχουν υιοθετήσει στην καθημερινή τους λειτουργία ή προβάλλουν - προωθούν τέτοιες λύσεις κινητικότητας όπως χρήση ποδηλάτου ή cargo - bike για τις επαγγελματικές μετακινήσεις - μεταφορές τους, την εξυπηρέτηση των πελατών του κοκ, τα τέλη να είναι μειωμένα σε ποσοστό 20%.

ιε) Κύριες κατοικίες μέχρι 150 τ.μ. στις οποίες διαμένουν τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 15.000,00 € και έχουν τουλάχιστον ένα ανύπαντρο ανήλικο παιδί ή φοιτητή ή σπουδαστή (που φοιτά σε αναγνωρισμένη δημόσια σχολή) ή στρατευμένο τέκνο ή προστατευόμενο μέλος ΑμεΑ, προτείνεται τα τέλη να είναι μειωμένα σε ποσοστό 40%.

Επίσης για επαγγελματικές στέγες με επιφάνεια έως 1.000 τμ, προτείνεται η μείωση να αυξηθεί από 30% σε 60%. Η χρέωση των τελών δηλ. από 1.24 ευρώ / τμ να γίνει 0,71 ευρώ / τμ.

Όλες οι μειώσεις θα γίνονται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων προς το Τμήμα Εσόδων και Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου προσκομίζοντας τα αντίστοιχα έγγραφα.

Τέλος λαμβάνεται ένα ακόμη ευνοϊκό μέτρο που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Στην προσπάθεια μας να στηρίξουμε και αυτό τον κλάδο όπως έχουμε δεσμευτεί μειώνουμε κατά 5 ευρώ το τετραγωνικό το τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων» δήλωσε ο κ. Τσιάκος.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1