Διάσωση μαθητών μετά από κατάρρευση σχολικού κτιρίου

ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2019 17:06

Στον απεγκλωβισμό και διάσωση 4 αγνοούμενων μαθητών μετά την κατάρρευση τμήματος του Γενικού Λυκείου Μουζακίου, στο οποίο εκδηλώθηκε ταυτόχρονα πυρκαγιάς, μετά από εκδήλωση ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους σε μικρό εστιακό βάθος κοντά στο Μουζάκι, αφορούσε το σενάριο άσκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας με την επωνυμία «Σεισίχθων 2019».

Όπως διευκρινίζεται από τη διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας σκοπός της άσκησης ήταν «η επιχειρησιακή αφύπνιση και απόκτηση εμπειρίας του Πυροσβεστικού προσωπικού σε ατυχήματα λόγω εκδήλωσης σεισμικών φαινομένων. Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού, η βελτίωση του συντονισμού, της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων» και τέλος «η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές με διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση».

Σύμφωνα και με το σενάριο της άσκησης «πριν την άφιξη των Πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε σε εφαρμογή από το διδακτικό προσωπικό το σχέδιο εκκένωσης του σχολείου με την προβλεπόμενη έξοδο των μαθητών του σχολείου σε ασφαλή σημεία στο προαύλιο, ενώ μετά την καταμέτρησή τους, διαπιστώνεται η ύπαρξη 4 αγνοουμένων μαθητών.

Με την προσέλευση των πρώτων πυροσβεστικών οχημάτων και την εξέταση του κτιρίου, διαπιστώνεται πτώση τμήματος της οροφής του αμφιθεάτρου καθώς και πλήρης κατάρρευση του εσωτερικού κλιμακοστασίου, με αποτέλεσμα τον πλήρη αποκλεισμό του 1ου ορόφου με το ισόγειο, καθώς και τον αποκλεισμό αίθουσας του ισογείου από τις εξόδους διαφυγής. Ταυτόχρονα, διαπιστώνεται η εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο του σχολείου».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρεμβαίνουν και διασώζουν τους τέσσερις μαθητές που είχαν εγκλωβισθεί, στον χώρο του αμφιθεάτρου, σε αίθουσα του ισογείου και σε αίθουσα του 1ου ορόφου.

Στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης συμμετείχαν πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών: Μουζακίου, Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας, Σοφάδων, της 8ης ΕΜΑΚ και του ΠΚ Πύλης, παρουσία εκπροσώπων φορέων της Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass