«Ζεστή γωνιά» στα κρεοπωλεία

Σύσκεψη στην Π.Ε. Καρδίτσας με κρεοπώλες

Δημοσίευση: 30 Νοε 2019 17:04

Eυρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Νούσιου και της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσαςπραγματοποιήθηκε προχθες το απόγευμα στην Π.Ε. Καρδίτσας με τη συμμετοχή του Συλλόγου Κρεοπωλών Καρδίτσας.

Τη σύσκεψη συντόνισε η Προϊστάμενη της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας κα Σεβαστή Ασλανίδου, η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για μία σειρά από θέματα που αφορούν τόσο τα μέλη του Συλλόγου Κρεοπωλών, όσο και τους καταναλωτές, ιδίως όσο πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα αναλύθηκε η διαδικασία καταχώρισης των παρασκευαστηρίων κρεοπωλείων, η διαμόρφωση χώρου, ο εξοπλισμός και άλλες ειδικές απαιτήσεις, όπως ο χωροταξικός ή ο χρονικός διαχωρισμός εργασιών, τα παραγόμενα προϊόντα, η ημερήσια παραγόμενη ποσότητα και η διάθεση προϊόντων.

Επιπρόσθετα, υπήρξε ενδελεχής ενημέρωση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων του κρεοπωλείου, σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα εναρμονισμού με την τήρηση αρχείων στο πλαίσιο της ευέλικτης εφαρμογής του συστήματος αυτοελέγχου, ενώ τέθηκε επί τάπητος η πρωτοβουλία της «ζεστής γωνιάς» στο χώρο του κρεοπωλείου, όπου διατυπώθηκαν απόψεις για εναλλακτική εφαρμογή της, πέρα από την παραδοσιακή οπτική της που δεν είναι άλλη από το ψήσιμο στη γνωστή σούβλα, στους χώρους των κρεοπωλείων.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass