Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναπτύσσει το δίκτυό της

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΣΟΦΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2019 16:21

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναπτύσσει το δίκτυό της και συνεχίζει δυναμικά να συμβάλλει στη διεύρυνση του ενεργειακού χάρτη της χώρας. Συνεπής στις δεσμεύσεις της και στο εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2019-2023, εγκαινίασε την τροφοδότηση του δικτύου διανομής του Παλαμά Καρδίτσας και πραγματοποίησε εκδήλωση, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πολιτών.

Την τελετή αφής φλόγας του αερίου τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν ομιλίες ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελαρίου, ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λ. Μπακούρας, τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Κατά την ομιλία του ο γενικός διευθυντής ανέφερε ότι οι κύριοι άξονες της στρατηγικής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι η άρτια οργανωτική της λειτουργία, η συνέπεια του προγραμματισμού της, οι καινοτόμες δράσεις της με κύριο μέλημα την ασφάλεια του δικτύου διανομής, στοιχεία που συνθέτουν τη συνεχώς αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, καταδεικνύοντάς την ως πρότυπο λειτουργίας. Συνέχισε λέγοντας ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ διεύρυνε τον ενεργειακό σχεδιασμό της για περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου, βασίστηκε στην υψηλή τεχνογνωσία της και πρωτοπορώντας ανέλαβε την πρωτοβουλία για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών με CNG, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την άρση του ενεργειακού αποκλεισμού για τις περιοχές εκτός δικτύου.

Στην Θεσσαλία ήδη επωφελούνται από τη χρήση του φυσικού αερίου 13 περιοχές, και αναμένεται να τροφοδοτηθούν επιπλέον για το 2019, οι Σοφάδες του Ν. Καρδίτσας και η Αγιά του Ν. Λάρισας.

Συνεχίζοντας την ομιλία του επισήμανε για τη Θεσσαλία τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της διείσδυσης του φυσικού αερίου, με το δίκτυο να εξυπηρετεί το 65% του πληθυσμού. O συνολικός αριθμός συμβολαίων στην περιοχή ξεπερνά τις 107.000 για οικιακή, εμπορική και βιομηχανική χρήση, με ενεργό δίκτυο 940 χιλιομέτρων χαμηλής πίεσης 4bar και 105,5 χιλιομέτρων μέσης πίεσης 19 bar. Ο δήμαρχος Παλαμά ευχαρίστησε την Εταιρεία για την πολύτιμη συνεργασία και χαιρέτισε το γεγονός ότι ο Παλαμάς είναι από τις πρώτες επαρχιακές πόλεις που συνδέονται με το δίκτυο φυσικού αερίου. Υπογράμμισε δε το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Παλαμά εκδήλωσαν από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χρήση του φυσικού αερίου, υποβάλλοντας κατά τη διάρκεια της προεγγραφής 1.500 αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο του φυσικού αερίου.

Η διευθύντρια Ανάπτυξης δικτύου και Νέων Συνδέσεων κ. Ευθ. Καλογήρου τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον των δημοτών του Παλαμά, με τις αιτήσεις σύνδεσης να ξεπερνούν της 1.200. Ήδη έχουν τροφοδοτηθεί οι πρώτοι οικιακοί καταναλωτές και το Δημοτικό κτίριο του Παιδικού Σταθμού στην περιοχή του Παλαμά. Ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι στον Νομό Καρδίτσας θα επενδυθούν πάνω από 7 εκατ. ευρώ σε δίκτυα και συνδέσεις νέων καταναλωτών, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass