Ξεκινά η κατασκευή του νέου Δημαρχείου Καρδίτσας

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2020 17:00

Την κατασκευή ενός μεγάλου και απαραίτητου έργου για το Δήμο Καρδίτσας υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος και οι εκπρόσωποι της αναδόχου Τεχνικής Εταιρίας ΤΟΜΗ ΑΒ. Ε. ΤΕ. Πρόκειται για την ανακατασκευή και την διαμόρφωση του κτιρίου του πρώην 1ου Λυκείου σε νέο Δημαρχείο Καρδίτσας.

Η κατασκευή του έργου θα αρχίσει άμεσα (υπολογίζεται εντός των επομένων 10 με 15 ημερών) και με την ολοκλήρωση του θα αλλάξει ριζικά την όψη της περιοχής. Συγχρόνως με την ολοκλήρωση του θα αποτελέσει το κτίριο που θα στεγάσει τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου.

Το κτίριο του πρώην πρώτου Λυκείου βρίσκεται στο κέντρο του αστικού ιστού της πόλης της Καρδίτσας, σε γωνιακό οικόπεδο στην συμβολή των οδών Λεωφόρου Δημοκρατίας και Μυρμιδόνων στην περιοχή του άλσους Παυσίλυπου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η μελέτη αφορά αλλαγή χρήσης του κτιρίου από Εκπαιδευτήριο σε Δημαρχείο και περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες, εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Οι τροποποιήσεις που προτείνονται είναι παρεμβάσεις στο εσωτερικό των κτιρίων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις στέγασης υπηρεσιών του Δήμου. Θα γίνουν καθαιρέσεις όλων των τοίχων του υφιστάμενου κτιρίου WC, ο φέροντας οργανισμός του οποίου είναι από σκυρόδεμα και μετατροπή του σε αρχείο του Δήμου.

Επίσης στο κτίριο που σήμερα είναι αμφιθέατρο θα γίνουν κατάλληλες διαρρυθμίσεις, ώστε να αποτελεί μελλοντικά την Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία θα είναι σε επικοινωνία με το ισόγειο του κτιρίου, με άνοιγμα δύο θυρών.

Οι εξωτερικές επεμβάσεις που προτείνονται προκύπτουν από τις νέες λειτουργικές ανάγκες και προδιαγραφές και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Οι εργασίες αυτές δεν επηρεάζουν την αρχιτεκτονική μορφή του κτιρίου. Είναι ήπιας μορφής παρεμβάσεις, διατηρώντας τα αρχικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά των ανοιγμάτων και των όγκων και έχουν ως κύριο στόχο τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου και την μείωση της ενεργειακής δαπάνης του.

Επίσης, έχει γίνει σχεδίαση συνολικά του χώρου στάθμευσης με χωροθέτηση 26 θέσεων στάθμευσης στην βόρεια πλευρά του οικοπέδου και δυνατότητα πρόσβασης των οχημάτων από την είσοδο στην οδό Δαμασκηνού. Όσον αφορά τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, χωροθετούνται δύο θέσεις, διαστάσεων 3,30m x 5,00m, με την χαρακτηριστική σήμανση.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ( Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass