«Οχι» της ΠΕΔ Θεσσαλίας στη δημιουργία νέων Δομών μεταναστών στη Θεσσαλία

ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΟΤΑ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2020 17:30

Την αντίθεσή του στη δημιουργία νέων Δομών μεταναστών στη Θεσσαλία, εάν δεν υπάρξει ενημέρωση και συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), εκφράζει κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας, σε χθεσινή συνεδρίασή του, εξέφρασε τον προβληματισμό του και κυρίως την αντίδρασή του στους σχεδιασμούς του Υπουργείου, χωρίς την ενημέρωση και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, για τη δημιουργία νέων δομών μεταναστών στη Θεσσαλία και ενέκρινε κατά πλειοψηφία το κάτωθι ψήφισμα: «Η ΠΕΔ Θεσσαλίας, με αφορμή τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος για το ενδεχόμενο δημιουργίας από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δομών μεταναστών σε περιοχές της Θεσσαλίας, καταθέτει τη διαφωνία της για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης των ΟΤΑ επί του συνολικού σχεδιασμού και των κριτηρίων επιλογής, καθώς και για την έλλειψη κάθε συνεργασίας με τους ΟΤΑ.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρουσιάσει επίσημα τα στοιχεία του αριθμού μεταναστών και των Δομών στη χώρα και ανά περιφέρεια.

Ζητάμε να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση με τους ΟΤΑ και την Περιφέρεια ως ισότιμους συνομιλητές για τα κριτήρια δημιουργίας νέων Δομών για φιλοξενία συγκεκριμένου αριθμού και χαρακτήρα υπηκόων τρίτων χωρών και με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας, καθώς και με την αποδοχή εκ μέρους των τοπικών κοινωνιών, χωρίς καμιά εμπλοκή των Μ.Κ.Ο

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας αναγνωρίζει το μείζον για τη χώρα ζήτημα διαχείρισης φιλοξενίας μεταναστών, και δηλώνει παρούσα για κάθε ειλικρινή και ανοικτή συνεργασία, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού στην ελληνική κοινωνία.

Ταυτόχρονα, ζητάμε την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου ή επαναπροώθησης για άμεση άμβλυνση του προβλήματος.

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας δηλώνει κατά πλειοψηφία την αντίθεσή της για τη δημιουργία νέων Δομών μεταναστών στη Θεσσαλία, χωρίς τήρηση προηγουμένως, όλων των παραπάνω».

Η απόφαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας πρόκειται να αποσταλεί σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΕΝΠΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

AYTOKINHTODROMOS AIGAIOY
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ΜΙΚΕΛ
Μείνε μαζί μας
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
CHIPITA
ASKLHPIEIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1