ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:

Αυξημένο ενδιαφέρον για διορθώσεις στα ακίνητα

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2020 21:35

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)
Αυξημένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον δημοτών της Καρδίτσας για την ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση που αφορά σε διόρθωση των τετραγωνικών των ακινήτων τους χωρίς πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις πενταετίας.

Ήδη στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας προσέρχονται πολίτες και κατατίθενται αιτήσεις, προκειμένου οι δημότες να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή ρύθμιση δήλωσης των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους, στους δημοτικούς καταλόγους, χωρίς προσαυξήσεις και αναδρομικές χρεώσεις, για τα ακίνητα που είτε δεν είχαν δηλωθεί σωστά είτε δεν είχαν δηλωθεί καθόλου. Η κίνηση στο Δημαρχείο Καρδίτσας, όπου κατατίθενται οι σχετικές αιτήσεις των πολιτών, τείνει αυξανόμενη και αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι και την τελική προθεσμία της σχετικής ρύθμισης, την 31η Μαρτίου του τρέχοντος έτους.
Να σημειωθεί ότι οι πολίτες του Δήμου Καρδίτσας, όπως και όλων των Δήμων της χώρας, έχουν τη δυνατότητα να απαλλαγούν από αναδρομικές επιβαρύνσεις με δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας έως το τέλος του 2019, εφόσον δηλώσουν οικειοθελώς τυχόν διαφορές τετραγωνικών μέτρων κατοικιών, κτισμάτων και άλλων ακινήτων (συμπεριλαμβανομένων και των οικοπέδων) που κατέχουν, καθώς και την αλλαγή χρήσης ή να υποβάλουν αρχική δήλωση τετραγωνικών μέτρων, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 51 του ν. 4647/2019.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass