Το σχέδιο για την τουριστική προβολή της Θεσσαλίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ * Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΙΟ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2020 22:45

Το φετινό πλάνο τουριστικής προβολής το οποίο είναι περισσότερο διαδραστικό και στοχευμένο, παρουσίασε χθες στους φορείς του νομού η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καλώντας τους να συμμετέχουν στις διάφορες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη νέα χρονιά.

Ακόμη ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε 13 διεθνείς εκθέσεις και 4 εγχώριες, με τον Κ. Αγοραστό να σημειώνει πως «κάθε χρόνο η Περιφέρεια προβάλλει τη Θεσσαλία σε όλα τα παγκόσμια κανάλια , συναντά εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, με στόχο να προβληθούν σωστά όλοι οι προορισμοί της Θεσσαλίας και να αναδειχθούν οι ομορφιές της».

Αναλυτικότερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, σε δηλώσεις του ανέφερε πως «στο πλαίσιο της καλής οργάνωσης της τουριστικής προβολής και ενός brand name της Θεσσαλίας, σε κάθε περιφερειακή ενότητα, συνεργαζόμαστε με όλους που εμπλέκονται με τον τουρισμό για το καλύτερο δυνατό. Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να αυξήσουμε και την επισκεψιμότητα, καθώς αυξήθηκαν κατά 18% οι διανυχτερεύσεις, κατά 49% οι επισκέψεις σε μουσεία, αυξήθηκε η ποιότητα παροχής υπηρεσιών και στη Θεσσαλία ξοδεύουν οι τουρίστες παραπάνω από τον μ.ο. που ξοδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Τον χειμώνα έχουμε το εργαλείο που λέγεται My Thessaly, που έχει βραβευθεί σαν η καλύτερη πρακτική προβολής μάρκετινγκ στην Ελλάδα και για πρώτη φορά η Θεσσαλία έχει αποκτήσει ένα συγκεκριμένο τέτοιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής με 8 εξαιρετικά βίντεο όπου αναδεικνύονται όλα τα τοπία και οι περιοχές μας. Φυσικά υπάρχει και ένα πολύ καλό σάιτ με υπέροχες εικόνες που μπορεί κανείς να στείλει και να προβάλλει τον τόπο του. Υπάρχει βαρόμετρο που δείχνει την ικανοποίηση των τουριστών που έρχονται, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι στο 98%. Έχουμε πολλές εναλλακτικές στη Θεσσαλία και εδώ σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προβολή της.

Η ΛΑΡΙΣΑ

Σε ό,τι αφορά στη Λάρισα, ο κ. Αγοραστός ανέφερε πως «θα έχει περισσότερο τουρισμό όταν επιτέλους τελειώσει το Αρχαίο Θέατρο και εμείς πιέζουμε συνέχεια προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, όταν θα έχουμε τις πολιτιστικές διαδρομές με τα αρχαία θέατρα, θα αυξηθεί ο τουρισμός. Να ξέρει ο άλλος όταν έρθει στη Λάρισα ποια πολιτιστική διαδρομή θα κάνει. Όπως π.χ. με το Κόκκινο Νερό όπου έχουμε πολλούς τουρίστες εκεί κυρίως από την Πολωνία. Προχωράμε. Δεν είναι ούτε Κρήτη ούτε Μύκονος η Λάρισα, αλλά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

*Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας μίλησε για τους στόχους της περιφερειακής αρχής, μέσω αυτού του φιλόδοξου σχεδίου, που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η αύξηση των διανυκτερεύσεων σε παράλια Λάρισας-Πήλιο- Μετέωρα –Λίμνη Πλαστήρα, με ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε Όλυμπο, ορεινά Καρδίτσας και Τρικάλων, όπως και η προσέλκυση νέων κατηγοριών τουριστών. Ακόμη η Θεσσαλία μπορεί να καταστεί προορισμός Σαββατοκύριακου, με τη δημιουργία ανταγωνιστικών τουριστικών πακέτων, με τη δημιουργία Κέντρου Υποστήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων σε θέματα μάρκετινγκ και ψηφιακών εργαλείων προώθησης, την εκπόνηση Προγραμμάτων Κατάρτισης, των ιδιοκτητών και των εργαζόμενων στις τουριστικές επιχειρήσεις. «Κάθε επίσκεψη, μια διαφορετική εμπειρία» είναι το σύνθημά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτίνας.

* Ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης ζήτησε να αυξηθεί απ’ όλους η πίεση στα αρμόδια υπουργεία για την επίσπευση κατασκευής ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό, καθώς ο σημερινός ημικόμβος έχει επιπτώσεις στον τουρισμό της περιοχής, αφού καθιστά δύσκολη την έξοδο των ταξιδιωτών από τη Βόρεια Ελλάδα στον οδικό άξονα των παραλιών του Δήμου.

Επιπροσθέτως, ζήτησε τη στήριξη όλων των φορέων στην προσπάθεια των Δήμων Τεμπών και Αγιάς, για να μην αναπτυχθεί κάποια επένδυση μυδοκαλλιέργειας στην περιοχή, εξέλιξη επίσης δυσμενής για το τουριστικό προϊόν, ενώ γνωστοποίησε τις συναντήσεις που θα έχει άμεσα, μαζί με τον δήμαρχο Αγιάς Αντ. Γκουντάρα με τον υφυπουργό Τουρισμό κ. Κόνσολα και τον γ.γ. κ. Λούλη στην Αθήνα.

 

Γ. Ρούστας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass