Εκοψαν πίτα οι Φίλοι της Μουσικής Τρικάλων

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2020 15:36

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων (ΣΦΜΤ, ΣΟΝΤ).

Η εκδήλωση έγινε στην ιστορική και ηλιόλουστη αίθουσα της Δωροθέας Σχολής, έδρας της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων. Παρευρέθηκαν ο διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων Δημήτρης Κτιστάκης, τα μέλη της ορχήστρας και οι γονείς τους, καθώς και μέλη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Άκης Αναστασίου, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Έφη Λεβέντη, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Λάππας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του δήμου. Την κοπή της πίτας συνόδευσαν χειροποίητα εδέσματα, αναψυκτικά και κρασί.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση έχουν να θυμούνται από τη χρονιά που πέρασε πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις. Ο Μάρτιος του 2019 ήρθε με ένα μεγάλο μουσικό γεγονός, την «Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά, Λεωνίδας Καβάκος - Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, συναυλία στα Τρίκαλα» μια συνδιοργάνωση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Τρικάλων που συντελέστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, με τα έσοδα της συναυλίας να δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τον ίδιο μήνα μέλη της ΣΟΝΤ συμμετείχαν στη μουσική και ποιητική εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης, μια συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων και τoυ Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων που έγινε στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, στο ισόγειο των παλιών φυλακών Τρικάλων.

Αξέχαστη είναι και η σύμπραξη του Γιώργου Γάκη και των Troublemakers με τη ΣΟΝΤ για δύο συναυλίες συμφωνικού ρόκ, η πρώτη τον Ιούνιο του 2019 στα Τρίκαλα και η δεύτερη τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους στα Ιωάννινα. Επίσης μεγάλη προσέλευση κόσμου, ενθουσιασμό και συγκίνηση είχε και η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΣΟΝΤ με εορταστικό πρόγραμμα και κονσέρτο για πιάνο τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Στη μνήμη των συμμετεχόντων είναι ζωντανές και οι εκδρομές που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων, όπως για παράδειγμα στην Αθήνα για την παρακολούθηση παραστάσεων όπερας στην Εθνική Λυρική Σκηνή και επισκέψεις σε επιλεγμένα μουσεία και εκθέσεις. Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων συνεχίζουν και φέτος το μουσικό, πολιτισμικό και εκπαιδευτικό τους έργο και ευελπιστούν ότι το έτος 2020 θα σημάνει ακόμα μια γόνιμη μουσική περίοδο για την πόλη των Τρικάλων.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

AYTOKINHTODROMOS AIGAIOY
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ΜΙΚΕΛ
Μείνε μαζί μας
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
CHIPITA
ASKLHPIEIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1