Αναστέλλει δημοτικά τέλη, σταματά τροφεία και δίδακτρα

ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΩΛ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2020 20:00

Την απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αποφάσισε ο Δήμος Λαρισαίων, καθώς και την απαλλαγή καταβολής τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς και διδάκτρων στα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, του Εργαστηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης και της Σχολής Χορού.


Η Δημοτική Αρχή, προχωρά άμεσα σε αυτές τις έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις, με σκοπό την ανακούφιση επιχειρήσεων και οικογενειών της Λάρισας, που πλήττονται από την πρωτόγνωρη κρίση που διανύουμε.
Τα έκτακτα οικονομικά μέτρα θα ισχύσουν για όσο διάστημα κρατήσει και η αναστολή λειτουργίας, των επιχειρήσεων, των Παιδικών Σταθμών και των εκπαιδευτικών τμημάτων των παραπάνω φορέων του Δήμου Λαρισαίων.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους σύμφωνα με αντίστοιχες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) προβλέπονται τα εξής:
-Απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.
-Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
-Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%.
-Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%.
-Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ, ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ
Επιπλέον για τις οικογένειες του Δήμου Λαρισαίων, αποφασίστηκε η απαλλαγή καταβολής τροφείων και διδάκτρων για δομές του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, για το χρονικό διάστημα που δεν θα λειτουργήσουν.
Η απαλλαγή αφορά τις εξής δομές:
-Παιδικούς Σταθμούς
-Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
-Δημοτική Σχολή Χορού
-Εργαστήρι Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι εξετάζονται μέτρα στήριξης για τις ΚΟΙΝΣΠΕΠ που παρέχουν υπηρεσίες σε προγράμματα του Δήμου Λαρισαίων, με στόχο την προστασία των μελών των Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων καθώς και για άλλες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.
Σχετική παρέμβαση προς την κατεύθυνση στήριξης των παραπάνω ομάδων εργαζομένων, έχει ήδη γίνει προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1