Με νόημα ο εορτασμός για την 1η του Μάη στον Τύρναβο

ΜΙΚΡΗ ΟΜΩΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2020 16:07
Από τον εορτασμό της Εργατικής  Πρωτομαγιάς στον Τύρναβο Από τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στον Τύρναβο

Τιμήθηκε χθες στον Τύρναβο η Εργατική Πρωτομαγιά και στο πλαίσιό της οι ταξικοί αγώνες και οι νεκροί εργάτες, παρά την απαγόρευση για όλες τις εκδηλώσεις. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Τυρνάβου στην

Κεντρική πλατεία της πόλης, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τηρώντας τις ανάλογες αποστάσεις. Στην εκδήλωση εκτός από το παράρτημα των οικοδόμων πήραν μέρος: Το Σωματείο Εργαζομένων Οινοποιείου Τυρνάβου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου και Αμπελώνα, ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου. Η ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του παραρτήματος των οικοδόμων Γιώργο Κιτσιούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της ημέρας, στα μηνύματα της 1ης του Μάη, στις συνθήκες μέσα στις οποίες είναι αναγκασμένη να ζει και να εργάζεται η παγκόσμια εργατική τάξη. Επικαλέστηκε στοιχεία που δημοσιοποίησε η Διεθνής Οργάνωση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, η οποία καταγράφει 2.000.000 θανάτους από εργατικά «ατυχήματα» και επαγγελματικές ασθένειες. Άλλοι 440.000 εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους από επικίνδυνες ουσίες και συνολικά ένας εργαζόμενος πεθαίνει κάθε 15 δευτερόλεπτα, 6.000 κάθε μέρα! Και αυτά χωρίς πανδημίες και κορονοϊούς. Όπως τονίστηκε «αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να δυναμώσει η προσπάθεια σε κάθε χώρο δουλειάς για τη συγκρότηση Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας, ως το ελάχιστο μέτρο προστασίας και διεκδίκησης απέναντι στην εργοδοσία, που λογαριάζει ως κόστος τα μέτρα ασφαλείας, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε παγίδες ασθενειών ή και θανάτου για τους εργαζόμενους. Κι επειδή πολλά ακούγονται αυτές τις μέρες για τη φονικότητα του "αόρατου εχθρού", όπως χαρακτηρίζεται από τα αστικά επιτελεία η πανδημία του κορονοϊού, η εκατόμβη στους χώρους δουλειάς έρχεται για μια ακόμα φορά να επιβεβαιώσει ότι ο ορατός και πιο επικίνδυνος εχθρός είναι ο καπιταλισμός. Η επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία να παραμείνουν». Η συγκέντρωση έκλεισε τιμητικά με κατάθεση ενός γαρίφαλου στη μνήμη των πεσόντων εργατών από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Στέλιο Χατζηκράχτη, τον γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Γιάννη Δαμασιώτη και άλλους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ( Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass