Στήνουν έξυπνο σύστημα αποτρεπτικής στάθμευσης

Πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Τρικκαίων

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2020 16:00

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 19 του μηνός είναι και η έγκριση σύναψης Μνημονίου – Συμφώνου Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων και της εταιρείας Cicicom ΕΠΕ για τη δωρεάν μελέτη και εφαρμογή πιλοτικού έργου έξυπνου συστήματος αποτρεπτικής στάθμευσης στην πόλη των Τρικάλων.


Όπως προκύπτει από τη σχετική εισήγηση, προτάθηκε από την εταιρεία Cicicom ΕΠΕ με Διακριτικό τίτλο «CICICOM» η δωρεάν μελέτη και εφαρμογή πιλοτικού έργου έξυπνου συστήματος αποτρεπτικής στάθμευσης που βασίζεται στην απομακρυσμένη εποπτεία των θέσεων και έγκαιρη ειδοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας για πιθανές παραβάσεις όπως π.χ. σε θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ. Η προμήθεια των αισθητήρων αποτρεπτικής στάθμευσης θα είναι δωρεάν και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο Τρικκαίων.
Το σύστημα αποτρεπτικής στάθμευσης θα περιλαμβάνει εννέα μαγνητικούς αισθητήρες στάθμευσης (smart parking sensors) η επικοινωνία των οποίων θα βασίζεται στην τεχνολογία Low Power Wide Area Network. Επίσης ένα (1) μαγνητικό Αισθητήρα Στάθμευσης με αναγνώριση οδηγού/οχήματος (smart parking sensors with driver/vehicle identification) ο οποίος αναγνωρίζει τα οχήματα που σταθμεύουν εφόσον φέρουν κάποιο από τα tags της εταιρείας καθώς και ένα (1) tag αναγνώρισης οδηγού/οχήματος το οποίο θα είναι αναγνωρίσιμο από τον ένα (1) μαγνητικό αισθητήρα που αναφέρθηκε παραπάνω. Τέλος, θα κατασκευασθούν οι απαραίτητες Δικτυακές Υποδομές καθώς και η εφαρμογή διαχείρισης Smart Parking της Cicicom Ltd (Άδεια Χρήσης) και η Εφαρμογή ειδοποίησης παραβάσεων Δημοτικής Αστυνομίας της Cicicom Ltd (Άδεια Χρήσης).

 

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass