«Βλέπει» βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Από αύριο ο Αγιώτης ερασιτέχνης μετεωρολόγος Παν. Αρχοντής

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2020 15:24

«Δεν πρόλαβε καλά καλά να μας αποχαιρετήσει η αξιόλογη κακοκαιρία που επηρέασε τη Θεσσαλία την προηγούμενη εβδομάδα και από αύριο Τρίτη νέα ετοιμάζεται να μας επισκεφθεί με καταιγίδες και πάλι τοπικά έντονες, χαμηλές θερμοκρασίες, μέχρι και

χιονοπτώσεις ψηλά στα βουνά».
Αυτό υποστηρίζει ο Αγιώτης ερασιτέχνης μετεωρολόγος Πάνος Αρχοντής, ο οποίος αναφέρει στην πρόγνωσή του:
ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά περιόδους που τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και σε περιοχές της Ελασσόνας, του Ολύμπου, των Χασίων, της Πίνδου και της Όθρυος θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα επηρεάσουν και πεδινές περιοχές των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Μαγνησίας.
Στην πόλη της Λάρισας προβλέπεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά περιόδους και τη νύχτα πρόσκαιρη βροχή.
Οι άνεμοι στο εσωτερικό αρχικά βορειοανατολικοί 3 - 4 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα 4 - 5 μποφόρ που απ’ το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους στα 2 - 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
*ΛΑΡΙΣΑ: 16-25οC
*ΤΡΙΚΑΛΑ: 16-25οC
*ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 17-25οC
*ΒΟΛΟΣ: 17-25οC
*ΑΓΙΑ: 15-24οC
*ΕΛΑΣΣΟΝΑ: 15-24οC
*ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: 15-24οC
*ΦΑΡΣΑΛΑ: 16-24οC
*ΣΠΟΡΑΔΕΣ: 18-21οC
ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ
Προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες που γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις Σποράδες. Τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και υπάρχει μέτρια πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.
Στην πόλη της Λάρισας προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες πιθανόν να σημειωθεί έντονη καταιγίδα.
Οι άνεμοι στο εσωτερικό βόρειοι 3 - 4 μποφόρ και στα θαλάσσια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 - 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε αρκετά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
*ΛΑΡΙΣΑ: 15-18οC
*ΤΡΙΚΑΛΑ: 14-18οC
*ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 15-18οC
*ΒΟΛΟΣ: 14-18οC
*ΑΓΙΑ: 12-16οC
*ΕΛΑΣΣΟΝΑ: 12-17οC
*ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: 13-17οC
*ΦΑΡΣΑΛΑ: 13-17οC
*ΣΠΟΡΑΔΕΣ: 17-19οC
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ
Αρχικά προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που θα είναι έντονες στην ανατολική Θεσσαλία και ιδιαίτερα σε περιοχές του Κισσάβου, των παραλίων Λάρισας, σε όλη τη Μαγνησία και τις Σποράδες, όπου σ’ αυτές τις περιοχές η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μικρή έως μέτρια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα πολύ ορεινά τμήματα πάνω απ’ τα 1.900 μέτρα υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά απ’ τις μεσημεριανές ώρες θα περιοριστούν στα ορεινά και ως το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη την Περιφέρεια.
Στην πόλη της Λάρισας αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες ίσως πρόσκαιρα έντονες, ενώ απ’ το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι στο εσωτερικό από διάφορες διευθύνσεις 3 μποφόρ και στα θαλάσσια βορειοανατολικοί 6 - 7 μποφόρ με εξασθένηση απ’ το απόγευμα.
Η θερμοκρασία επίσης σε αρκετά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
*ΛΑΡΙΣΑ: 13-19οC
*ΤΡΙΚΑΛΑ: 12-18οC
*ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 12-18οC
*ΒΟΛΟΣ: 13-18οC
*ΑΓΙΑ: 10-15οC
*ΕΛΑΣΣΣΟΝΑ: 11-16οC
*ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: 11-16οC
*ΦΑΡΣΑΛΑ: 11-16οC
*ΣΠΟΡΑΔΕΣ: 13-17οC
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έως και την Κυριακή κατά διαστήματα θα επικρατεί άστατος καιρός με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και κατά περιόδους πιθανόν και σε πεδινές περιοχές με τη θερμοκρασία σε δροσερά επίπεδα, να μην ξεπερνάει το μεσημέρι τους 23 - 25 βαθμούς Κελσίου.
Πέραν όλων αυτών, θα πρέπει να αναφερθούμε στην αξιοσημείωτη χαλαζόπτωση που δυστυχώς έπληξε περιοχές του Κιλελέρ την Πέμπτη 21 Μαΐου με το χαλάζι να στρώνεται σε δρόμους και αυλές σαν να ήταν χιόνι. Κι εδώ θα πρέπει φυσικά να σημειώσουμε ότι είχαμε τονίσει πρώτοι έγκυρα και έγκαιρα μέσω της «Ε» από την Τρίτη 19 Μαΐου πως αναμέναμε έντονα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις για την Πέμπτη 21/5, όπως και δυστυχώς έγινε. Αξιόλογα ήταν τα χιλιοστά βροχής που σημειώθηκαν κυρίως στα ανατολικά της Θεσσαλίας με τη Ζαγορά Πηλίου να φτάνουν τα 100, την Αγιά τα 16 και τα 7 - 8 στην πόλη της Λάρισας».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») - Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass