Βιβλίο - λεύκωμα για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Εκδόθηκε από την εκπαιδευτικό-ερευνήτρια τοπικής ιστορίας Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2020 15:10

Ένα νέο βιβλίο εκδόθηκε από την εκπαιδευτικό-ερευνήτρια τοπικής ιστορίας Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά. Πρόκειται για το βιβλίο-λεύκωμα που αφορά στην τριανταπεντάχρονη πορεία του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, το οποίο οργανώνει από το 1984 η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων κάθε χρόνο.

Το θεατρόφιλο κοινό της Καρδίτσας και ιδιαίτερα αυτό που κάθε βράδυ για 35 ολόκληρα χρόνια κατέκλυζε την αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθέατρου θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει και να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ Θεάτρου και την ανοδική του πορεία. Οι αναγνώστες του βιβλίου και ιδιαίτερα οι ερευνητές μέσα από τις 356 σελίδες του θα γνωρίσουν την ιστορία αυτής της κορυφαίας εκδήλωσης, που δεν ήταν και τόσο εύκολη μέχρι την καταξίωσή της και την αποδοχή από το σύνολο σχεδόν του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου της χώρας μας.
Στο βιβλίο-λεύκωμα περιλαμβάνεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό και οι παλιοί φίλοι του Φεστιβάλ θα θυμηθούν και οι νέοι θα γνωρίσουν τα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα που έρχονταν από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και το θεωρούσαν μεγάλη τιμή να επιλεγούν και να παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Φεστιβάλ Θεάτρου της Καρδίτσας. Επίσης, θα δουν και θα θυμηθούν πολλές και σημαντικές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο της χώρας μας, οι οποίες κάθε χρόνο συμμετείχαν στο Φεστιβάλ είτε ως μέλη κριτικών επιτροπών είτε ως τιμώμενα πρόσωπα είτε ως προσκεκλημένοι. Μεγάλη η προσφορά τους, όπως και η διαχρονική στήριξη που πρόσφεραν σ’ αυτόν τον κορυφαίο θεσμό.
Δύσκολη δουλειά για έναν ερευνητή η συγγραφή ενός τέτοιου πονήματος που αφορά σε μια πορεία 35 χρόνων ενός από τους σημαντικότερους θεσμούς. Χρειάζεται πλούσιο αρχειακό υλικό και μάλιστα διασταυρωμένο από πολλές πηγές. Η συγγραφέας αυτού του πονήματος, γνωστή συλλέκτρια και ερευνήτρια της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας, είναι σίγουρο πως αποτύπωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη γέννηση και την εξέλιξη αυτού του θεσμού, τον οποίο υπηρέτησε για πάνω από τρεις δεκαετίες και από διαφορετικά πόστα.
Την έκδοση του Λευκώματος xαιρετίζουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, η καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ Ευανθία Στιβανάκη, ο εμπνευστής του Φεστιβάλ Βασίλης Τσαντήλας και όλοι οι εν ζωή προηγούμενοι πρόεδροι της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας: Ο Αθανάσιος Μπακρατσάς, ο Μάκης Χάρμπας, η Μένη Παπανικολάου και η Κατερίνα Σταθοπούλου.
Αναμένουμε την παρουσίαση αυτού του τόμου από τη συγγραφέα, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Αυτή θα σημάνει και τη διάθεσή του στο αναγνωστικό κοινό.


ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας
Φώτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass