Δέσμευση για ένταξη όλων των προτάσεων στο Leader Ν. Καρδίτσας

Εποικοδομητική συνάντηση Γ. Κωτσού με τον γ.γ. του ΥΠΑΑΤ Κ. Μπαγινέτα

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2020 15:32

Πολύ θετικό για τον Νομό Καρδίτσας ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε ο βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Μπαγινέτα για δυναμική στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων

στην περιοχή μας μέσω του προγράμματος Leader.
Ο κ. Κωτσός κατέθεσε όλα τα στοιχεία της πορείας του Leader στον Νομό μας, επισημαίνοντας ότι στην «Αναπτυξιακή Καρδίτσας», που είναι ο φορέας υλοποίησης, έχουν κατατεθεί συνολικά 82 ιδιωτικές επενδυτικές προτάσεις ύψους περίπου 7,7 εκατ. ευρώ, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης. Όμως, οι διαθέσιμοι πόροι (δημόσια συμμετοχή) είναι περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι με τα σημερινά δεδομένα μένουν εκτός πάνω από το 50% των προτάσεων.
Ο βουλευτής επισήμανε ότι «τo πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για το Leader δείχνει ότι η φυσιογνωμία και οι δράσεις του προγράμματος ταιριάζουν απόλυτα με τα θέλω και τις επιθυμίες του επιχειρηματικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής, γεγονός που θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο από το Υπουργείο για να αντιμετωπιστεί η υψηλή ανεργία και η υπανάπτυξη».
Ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ γενναία αύξηση της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος σε επίπεδα που θα καλύπτουν όλες τις εγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις για να δημιουργηθούν με αυτόν τον τρόπο νέες δυναμικές αναπτυξιακές συνθήκες στον Νομό.
Ο κ. Μπαγινέτας κατανόησε απόλυτα τη συγκεκριμένη αναγκαιότητα και υποσχέθηκε ότι θα εξασφαλίσει άμεσα τους αναγκαίους πόρους.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass