Βροχές κατέστρεψαν πεπόνια

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2020 17:03

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Απελπισμένοι είναι οι καλλιεργητές πεπονιών στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Σελλάνων του Δήμου Παλαμά. Σε χιλιάδες στρέμματα η παραγωγή πεπονιών έχει καταστραφεί λόγω των άκαιρων βροχοπτώσεων.


Τις πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο οποίος διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος του προβλήματος: «Δυστυχώς η φετινή παραγωγή πεπονιών στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Σελλάνων του Δήμου Παλαμά έχει καταστραφεί σε ποσοστό 80%. Το προϊόν ήταν στο τελικό στάδιο ανάπτυξης, σχεδόν έτοιμο να διατεθεί στην αγορά, όμως οι άκαιρες βροχοπτώσεις το κατέστησαν πλέον ακατάλληλο, οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση. Επικοινώνησα άμεσα με τον συντοπίτη αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δούκα, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση της καταστροφής. Με διαβεβαίωσε μάλιστα ότι θα επικοινωνήσει με τον αρμόδιο προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλία, ώστε να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι απαραίτητοι έλεγχοι εκ μέρους του Οργανισμού στις πληγείσες περιοχές και φυσικά η καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς» δήλωσε ο κ. Νούσιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass