«Εγκληματικό και επικίνδυνο το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2020 18:05

«Το ΚΚΕ σας καλεί σε μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ», τόνισε χθες η Μαρία Γαβαλά μιλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην Κεντρική πλατεία ενάντια στο νομοσχέδιο ‘’για τις συναθροίσεις’’,

χαρακτηρίζοντάς το «βαθιά αντιδραστικό κι επικίνδυνο».
Η γραμματέας της οργάνωσης Λάρισας του ΚΚΕ ήταν ξεκάθαρη στις διαπιστώσεις της: «Βαθύτερη στόχευσή του; Να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες, να τους θέσει υπό απαγόρευση, τελικά να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις, ειδικά των νέων ανθρώπων. Γι’ αυτό εμφανίζει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό», «επικίνδυνο». Γι’ αυτό αποτελείται από διατάξεις-λάστιχο, κυριολεκτικά, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Γι’ αυτό εισάγει προκλητικούς αντιδραστικούς περιορισμούς, ξεπερνώντας ακόμα και αυτούς που θέτει το ίδιο το αστικό Σύνταγμα. Έτσι, ορίζει σημεία που εξαρχής απαγορεύονται συγκεντρώσεις, όπως τις δημόσιες υπηρεσίες, τα υπουργεία. Σκεφτείτε, όσοι εδώ πέρα είστε εργατοϋπάλληλοι και έχετε συμβολικά διαμαρτυρηθεί και επιδώσει ψηφίσματα σε διάφορες υπηρεσίες και υπουργεία. Σκεφτείτε όσοι συμμετείχατε ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς στις πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο-εξάμβλωμα. Σκεφτείτε όσοι είστε υγειονομικοί, υπάλληλοι σε δήμους, όσοι συμμετείχατε στις ημέρες δράσης και στην υγειονομική απεργία πριν λίγες ημέρες. Για ιδιώνυμο αδίκημα θα διωκόμασταν. Αφού σε τέτοιο ανάγει τη συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση-διαδήλωση».
Και η Μ. Γαβαλά συνέχισε επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Παιδί της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, μόλις πριν 6 μήνες, σε έκθεσή της, κατέγραφε ρητά ως κίνδυνο για την ασφάλεια τις "λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας", η δημιουργία της λεγόμενης "Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας", υπαγόμενη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στοχεύει κάθε ριζοσπαστική, προοδευτική ιδεολογία και πράξη. Διακηρυγμένος στόχος τους είναι η αντιμετώπιση της "ιδεολογίας της βίας". Όλους εσάς, όλοι εμείς και πλήθος ακόμα ανθρώπων που διεκδικούν, παλεύουν για τη ζωή τους. Αυτοί βρίσκονται στο στόχαστρο του νομοσχέδιου αυτού, που στοχεύει στον εργαζόμενο κόσμο. Κι ακόμη, σε όσους προβληματίζονται και κάτι θέλουν να κάνουν, κι ας μην έχουν πάρει ακόμη απόφαση να βγούνε μαζί μας στον αγώνα. Στοχεύει και σε αυτούς. Για να μην πάρουν αυτήν την απόφαση, να ενταχθούν στον αγώνα.
Η ανάθεση στην Αστυνομία υπερεξουσιών, η ενίσχυση του κατασταλτικού ρόλου του Λιμενικού Σώματος, με χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις, η εισαγωγή απαγορεύσεων με κριτήριο τον "σκοπό" της συγκέντρωσης και τον αριθμό των συμμετεχόντων, οι προληπτικοί περιορισμοί που θέτει, η δυνατότητα να αποφασίζεται η απαγόρευση μέχρι και την τελευταία στιγμή, η υποχρεωτική γνωστοποίηση στις αρχές των στοιχείων των οργανωτών με στοιχεία ταυτότητας, η σαφής πρόβλεψη για την έναρξη, τη λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης, θέτουν υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση».
*Τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass